Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi El Sanatları Sergisi Açıldı

Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı.

03.01.2012 19:20

Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi El Sanatları Sergisi açıldı.

Can Akengin Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına Vali Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Mili Eğitim Müdür Vekili Ertuğrul Tosunoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Recep Demir, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Şentürk Külekçi, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, merkezde görevli idareciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Vali Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, insanoğlunun ne olursa olsun emek sarf edince ortaya çok güzel işler çıktığını ifade ederek, "İnsanoğlunda azim olduğu sürece başarıyı mutlaka yakalayacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin başarısını kutluyor, bundan sonra da devam etmesini diliyorum" dedi.

Bakım ve Rehabilitasyon Müdürü Nurdan Kamal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı merkezdeki koruma ve bakım altında bulunan 72 engelli gencin 2 yıllık çalışmanın ürünü olan el sanatlarını sergilendiklerini belirtti.

Kamal, sergide bulunan ahşap, polyester, cam boyama, ahşap tavla masası, cariye sehpaları, fiskos masaları, ip örgüler, lambalar ve birçok ürünün satışının da yapılarak merkeze gelir sağlanacağını ifade etti.

Serginin bir ekip çalışması sonucu ortaya çıktığını anlatan Kamal,

"Özürlülere karşı toplumdaki ön yargılar kırılmalıdır. Özürlü bireyler genellikle bir şey yapamayan, başkalarına muhtaç olan bireyler olarak algılanmaktadır. Ancak bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü kendilerine fırsat verildiğinde ve desteklendiklerinde özürlü bireylerimiz de çok başarılı çalışmalar ortaya çıkabilmektedir. Özürlü bireyi bulunan aileler, bu kişileri doğuştan itibaren eğitmeli, topluma kazandırmalıdır. Ayrıca 'Özürlü bir şey yapamaz' düşüncesini kafalarından atmaları gerekmektedir. Toplumda kimse özürlülere acıyarak bakmamalıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 gün boyunca açık kalacak sergi gezildi. Açılışta, ayrıca, rehabilitasyon merkezindeki öğrencilerin oluşturduğu mehter takımı da bir gösteri sundu.

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Giresun Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi El Sanatları Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement