Giresun'da Fındık Hasadı Öncesi Köylüler Fındık Festivalinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Fındık Hasadı Öncesi Köylüler Fındık Festivalinde Buluştu

Giresun\'da Fındık Hasadı Öncesi Köylüler Fındık Festivalinde Buluştu

Giresun'un Tirebolu İlçesinde geleneksel "Fındık Festivali" düzenlendi.

16.07.2012 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Tirebolu İlçesinde geleneksel "Fındık Festivali" düzenlendi.

Fındık hasadına başlamadan önce her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tirebolu'nun Yukarı Boğalı Köyü'nün "Fındık Festivali" her yıl olduğu gibi fındık üreticisi köylüleri bir araya getirdi.

İlçenin Çömlekçi Deresi Yukarıboğalı Köyü Değirmen Bükü Mevkisinde gerçekleştirilen festivale yöre halkının yanı sıra Köprübaşı Belde Belediye Başkanı Abdullah Topçu, Görele İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Nursi Çağlak, Görele İlçe Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri İlhan Yıldırım, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Yukarıboğalı Köyü Muhtarı Durmuş Ayvaz, Çömlekçi Deresi Fındık Festivali'ni bölge halkının dostluk ve kardeşliğin pekişmesi için düzenlediklerini söyledi.

Muhtar Ayvaz, "Yıllardır fındık hasadı öncesi yöre halkının bir araya gelmesi amacıyla düzenlenen şenliğimiz aynı zamanda dostluğun pekişmesini aylardır gurbette olan vatandaşların köylerinde görüşüp hasret gidermesini de sağlamaktadır.Burada yapılan etkinlik sadece bir eğlenceden ibaret değildir. Burada yapmış olduğumuz etkinlikte fındık kültürü ile ilgili ve unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü canlandırarak sembolikte olsa gündemde tutmak istiyoruz " dedi.

Festivalde yöre sanatçılarının söyledikleri bir birinden güzel yöre türküleriyle festival alanını dolduran vatandaşlar bol bol horan oynadılar. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Fındık Hasadı Öncesi Köylüler Fındık Festivalinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement