Girişimci Öğrenciler Estonya'dan Döndü - Son Dakika
Yerel

Girişimci Öğrenciler Estonya'dan Döndü

Girişimci Öğrenciler Estonya\'dan Döndü

Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek hibe desteği alan "Girişimciliği Teşvik" adlı projenin üçüncü çalıştayı Estonya'nın başkenti Talinde yapıldı.

13.09.2013 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilerek hibe desteği alan "Girişimciliği Teşvik" adlı projenin üçüncü çalıştayı Estonya'nın başkenti Talinde yapıldı.

Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim ortaklık projeleri kapsamında yürütülen ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen projede, Romanya, Fransa, Estonya ve İtalya'dan katılan ortaklarla çalışmalar yürütülüyor.

Kaman İlçesinii temsilen Kaymakam Mustafa Çiftçi başkanlığındaki 5'i öğrenci olmak üzere toplam 9 kişi proje çalışmalarına katılmak üzere 25-29 Ağustos tarihleri arasında Estonya'ya gitmişti.

Estonya'nın başkenti Tallin'de yapılan çalıştayda, daha önceki çalıştaylarda yapılan faaliyetler gözden geçirilerek, genç girişimci adaylarının girişimcilik konusunda bilgi ve tutumları yapılan anket çalışmaları ile ölçülüp sonuçların değerlendirildiğini belirten Okul Müdürü Türker Korkut, "Ev sahibi ortak tarafından yerel bazda girişimcilik faaliyetleri ve Estonya'da ağır metal sanayi sektöründe faaliyet gösteren büyük fabrikalar ve teknoloji merkezleri ziyaretçi ekiplere gezdirilerek bilgi verildi. İkinci günün sonunda düzenlenen sertifika töreninin ardından sosyal ve kültürel faaliyetlerle ülkelerin tanıtımları yapıldı. Bu bağlamda Estonya'nın tarihi ve turistlik yerleri katılımcılara gezdirildi.

Proje çalışmaları sırasında ülkemizden Finlandiya'ya giderek orada işletme kuran genç bir Türk iş adamı ile de tanışılarak gelecek yıllarda uygulanabilecek yeni proje çalışmalarının temelleri atıldı" dedi.

Proje kapsamında Estonya'ya giden öğrencilerden Halit Yavuz'da ilk defa yurt dışına çıktığını ve çok farklı bir tecrübe yaşadıklarını belirterek, "Okulumuzda öğretmenlerimiz bize yabancı dilin ne kadar önemli olduğunu söylerlerdi. Ancak biz buna pek aldırış etmezdik" şeklinde konuştu.

Proje gezisine okul öğrencilerinden Muhammed Çağrı Özdemir, Halit Yavuz, Yusuf Altun, Ömer Akbayrak ve Tayfun Kerem Özdemir katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Girişimci Öğrenciler Estonya'dan Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement