Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri

Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri

Gönül Elçileri Projesi kapsamında Çorum Halk Eğitim Merkezi'ndeki meslek edindirme kurslarına katılanların hazırladığı ürünler için yıl sonu sergisi açıldı.

06.06.2014 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gönül Elçileri Projesi kapsamında Çorum Halk Eğitim Merkezi'ndeki (HEM) meslek edindirme kurslarına katılanların hazırladığı ürünler için yıl sonu sergisi açıldı.

Gönül Elçileri Projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi'ndeki eğitim faaliyetlerine katılan kursiyerler tarafından hazırlanan ürünlerin yıl sonu sergisi 23 Nisan Ortaokulu Spor Salonu'nda açıldı.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Gönül Elçileri Koordinatörü Vali Sabri Başköy'ün eşi Fatma Başköy, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül'ün kestiği açılış kurdelesinin ardından katılımcılar sergiyi gezdi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Oğuz İyibil, 2013-2014 eğitim öğretim yılı döneminde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, günümüzde değişim sürecinin merkezinde yer alan bireyin doğuştan getirdiği ve hayatı boyunca sürdürdüğü özelliklerinin en başında öğrenmenin geldiğini belirtti.

Açılan kurslarla bireylerin bilinçlenmesinin ve eğitilmesinin yanında, kendilerini geliştirebilmelerine, güven kazanmalarına, yeteneklerinin farkına varmalarına ve aile bütçelerine katkı sağlamalarına katkı sunduğunu vurgulayan İyibil, şunları kaydetti:

"2023 Türkiye'sinde, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için ihtiyacımız olan tek şey; nitelikli, kaliteli, kendini yetiştirebilmiş, gelişime açık insan gücü faktörüdür. Çorum Merkez Halk Eğitimi Müdürlüğü olarak, öğrenmenin yaşının olmadığı bilinciyle hareket etmekteyiz. Eğitim ortamlarında daha iyi, daha gelişmiş, daha demokratik, bilinci daha iyi yerleşmiş nesiller yetiştirmek, yetişkin vatandaşlarımızın eğitime erişimlerini artırmak hedeflerimizin başında gelmektedir. Çorum Halk Eğitimi Merkezi'nin kursiyer sayısı toplamı 24 bin 260'tır. 236 bin 738 olan Çorum merkez nüfusunun yaklaşık 10.2'si halk eğitim merkezimizden yararlanmaktadır."

HEM'in 24 dalda usta öğreticiler tarafından verilen eğitimlerde el emeği göz nuru bir çok eseri görmenin mümkün olduğunun altını çizen İyibil, "Ülke ekonomisine katkı sunan bu kurslarımızda öğrencilerimizin yapmış olduğu bu işlerle kendi ev ekonomilerine de önemli ölçüde katkılar sunmuşlardır. Bu kursların açılmasında ve çalışmalarımızda bizlere destek olan başta sayın valimiz ve hanımefendiye teşekkürlerimi sunarken bütün öğretmen ve çalışma arkadaşlarıma da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gönül Elçileri Projesi Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement