Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt Açıklaması

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt Açıklaması

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için kullandığı sözlere tepki gösterdi.

07.04.2016 13:21

Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu için kullandığı sözlere tepki gösterdi.

Platform binasında düzenlediği basın toplantısında Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermek için bir araya gelen Gönüllü Kültür Teşekkkülleri Kadın Platformu'nun sözcülüğünü Başkan Hatice Kurt yaptı. "Kılıçdaroğlu'nu kınıyor, milletin vicdanına havale ediyoruz" diyen Başkan Hatice Kurt sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP Genel Başkanı Klıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında sarf ettiği, ifade etmekten hicap duyacağımız ahlaka aykırı ithamları karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. CHP Genel Başkanlığı koltuğu önemli bir koltuktur Ülkenin siyasetinde etkin rol oynayan/oynaması beklenen ana muhalefet genel başkanlığı görevini üstlenen bir kişinin, kadın hakkında bir konuşma yaptığı sırada kullandığı ifadeler, dünyanın hiçbir yerinde herhangi bir ahlaki kıstasa sığmamaktadır. Kadının insan haklarını savunmaya en kuvvetle sarılması gereken siyasi temsilcilerinin, kadın siyasi rakiplerini cinsiyet temelli aşağılamaya çalışması, çirkin olduğu kadar büyük bir çelişkidir de. Evrensel değerleri, adabımuaşereti ve ahlak kurallarını hiçe sayarak, sadece siyasi rakibini yok etmek adına her türlü sözel şiddeti meşru görerek ulaşılan izansızlık halinin toplumsal şiddeti ve kutuplaşmayı körüklemektedir. Bizler inanıyoruz ki genel başkanlığını yürüttüğü oluşum içersindeki vatandaşlarımız da en az bizler kadar üzüntü içerisindedirler. Sayın Bakan'ın insanlık onuruna duyduğumuz hassasiyet gereği söz konusu ifadeleri tekrarlamaktan kaçınıyor, siyasi rakibini cinsiyet ayrımcılığının en çirkin haliyle vurmaya çalışan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyor ve kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Kadın Komisyonu Başkanı Hatice Kurt Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement