Görele Toplum Sağlığı Merkezi Grup Başkan Vekili Menteşe Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Görele Toplum Sağlığı Merkezi Grup Başkan Vekili Menteşe Açıklaması

Görele Toplum Sağlığı Merkezi Grup Başkan Vekili Cumhur Menteşe, vatandaşların, kış mevsiminde karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

13.01.2012 16:48

Görele Toplum Sağlığı Merkezi Grup Başkan Vekili Cumhur Menteşe, vatandaşların, kış mevsiminde karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı çok dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Menteşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kış mevsiminde karbonmonoksit zehirlenmesi vakasının çok sıkça yaşandığını belirtti.

Karbonmonoksidin, kömür, petrol, doğalgaz ve odun gibi yapısında karbon bulunan yakıtların tam olarak yanmaması sonucu oluşan dumanda yer alan gaz olduğuna değinen Menteşe, şöyle konuştu:

"Bu tür yakıtların kullanıldığı yerlerde baca sisteminin iyi çekmemesi sonucu karbonmonoksit zehirlenmesi vakaları meydana gelmektedir. Karbonmonoksit zehirlenmeleri en çok çocuklar, yaşlılar, kalp hastaları, akciğer hastaları ve anemik hastalar ile gebe kadınlarda risk teşkil etmektedir. Karbonmonoksit, soluduktan sonra akciğerler vasıtasıyla kana geçer ve kan hücrelere oksijen taşıyamaz hale gelince zehirlenme belirtileri ortaya çıkmaktadır. Şiddetli baş ağrısı, bulantı ve kusma, karın ağrısı, halsizlik ve sersemlik hissi, uyuşmalar, göz kararması, unutkanlık, huzursuzluk, denge bozukluğu gibi belirtiler taşıyan kişiler hemen en yakın sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız, kış mevsiminde karbonmonoksit zehirlenmeleri yaşanmaması için çok dikkat etmelidir."

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Görele Toplum Sağlığı Merkezi Grup Başkan Vekili Menteşe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement