Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Çankırı'da Şed Kuşanacak - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Çankırı'da Şed Kuşanacak

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Çankırı\'da Şed Kuşanacak

Çankırı'da Ahilik Haftası ve Yaran kutlamaları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı şed kuşanacak.

15.09.2012 17:06

Çankırı'da Ahilik Haftası ve Yaran kutlamaları kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı şed kuşanacak.

Ahilik Haftası, Çankırı Valiliği, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Çankırı Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 18-19 Eylül'de gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalara Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katılacak.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Ahiliğin kelime olarak kardeş, eliaçık, konuksever ve yiğit anlamına geldiğini belirterek, Ahilik Teşkilatı'nın ise Türkler arasında gelişip yaygınlaşan, sanatta, ticarette, dayanışma ve yardımlaşmayı esas alan sosyo-ekonomik ve kültürel bir kurum olduğunu söyledi.

Emanete hıyanet eden, merhametsiz olan, kin besleyen, yalan söyleyen ve sözünde durmayanların Ahi olamayacağının altını çizen Karadeniz,

ahiliğin bir insan bilimi olduğunu belirterek, "Ahilik yıkan değil yapan, dünya ile ahiret dengesini tutturandır" dedi.

Karadeniz, Ahilik kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ve göstermeye de devam edeceklerini açıkladı.

Ahilik Haftası ve Yaran kutlamaları hakkında da bilgi veren Osman Karadeniz, etkinlikler kapsamında ilk olarak Büyük Camii'nde sabah namazının ardından esnaflarla toplu kahvaltı yapılacağını belirtti.

Birlik Başkanı Karadeniz, "Kutlamalar için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Şu an masalarımız ve vatandaşlara sunulacak ikramlar için kazanlar hazırlandı. Belediye meydanında yapılacak olan kutlamalarda tiyatro gösterileri, şed kuşanması ve esnaflarımızın kortej geçişleri var. Aynı zamanda sabahın ilk ışıklarında yapacağımız kahvaltıda da Çankırı Müftülüğü ilahi grubu tasavvuf musikisi eserlerinden seslendirecek" diye konuştu.

Ahilik Haftası kutlamalarına verdiği desteklerden dolayı Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Halkbank yetkililerine teşekkür eden Osman Karadeniz, kutlamaların 19 Eylül Çarşamba günü Turgay Başyayla konseri ve 6 ayrı meslek dalında hizmet etmiş esnaflara plaket verilmesinin ardından sona ereceğini

sözlerine ekledi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Çankırı'da Şed Kuşanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement