Gümüşhane'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

Gümüşhane\'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları

Gümüşhane Valisi Dr.Yusuf Mayda, günümüzde sağlıklı bir toplum oluşması için sorunlara çözüm üreten din görevlilerine hararetle ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

02.10.2012 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, günümüzde sağlıklı bir toplum oluşması için sorunlara çözüm üreten din görevlilerine hararetle ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Gümüşhane'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane Müftülüğü tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programına Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Milletvekili Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, vaizler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuranı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, günümüzde sağlıklı bir toplum oluşması için sorunlara çözüm üreten din görevlilerine hararetle ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Vali Mayda, "Sosyal anlamda ciddi problemler yaşıyoruz. Elbette devlet yetkilileri gerekli çalışmaları yapıyorlar. Ancak bu konuda sizlere de ihtiyaç var. Sizler örnek teşkil etmek zorundasınız. Her din görevlisi haftada en az iki kitap okumalıdır." dedi.

Camilerin sosyal hayattaki öneminin altını çizen Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de, bu mekanların birlik ve beraberliğin yaşandığı yerler olduğunu söyledi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise camilerin namaz kılınan yerler olmaktan öte insanların dertlerini paylaştığı sosyal ortamlar haline gelmesi gerektiğini kaydetti.

Gümüşhane İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş da konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığının, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" temasıyla engellileri camiyle buluşturmayı amaçladığını belirterek, engellilere hizmet etmenin vazife değil sorumluluk olduğunu söyledi.

Fiziksel engellilerin, zorluklar yaşanmasına neden olabildiğini kaydeden Aktaş, "Arş-i Alaya ulaşmakta fiziksel engeller, engel teşkil etmez." dedi.

Programda daha sonra Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda'ya İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş tarafından plaket takdim edilirken, başarılı vaizlere de belgeleri verildi.

Hafta kutlamaları kapsamında daha sonra Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Şahin tarafından "Peygamberimizin engelli insanlar verdiği önem" konulu konferans gerçekleştirildi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement