Gümüşhane'de 'Hayata Dokunuşlar' Projesi - Son Dakika
Yerel

Gümüşhane'de 'Hayata Dokunuşlar' Projesi

Gümüşhane\'de \'Hayata Dokunuşlar\' Projesi

Gümüşhane’de SODES tarafından desteklenen ‘Hayata Dokunuşlar’ projesi kapsamında 41 yılı bir yastıkta geçiren evli çiftler ile yeni evli çiftler ’41 Kere Maşallah’ yemeğinde bir araya geldi.

03.06.2016 17:56

Gümüşhane'de SODES tarafından desteklenen 'Hayata Dokunuşlar' projesi kapsamında 41 yılı bir yastıkta geçiren evli çiftler ile yeni evli çiftler '41 Kere Maşallah' yemeğinde bir araya geldi.

Etkinliğe; Vali Yücel Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, Vali Yardımcısı İsmail Özkan ve eşi Esin Özkan, Vali Yardımcısı Şenol Turan ve eşi Nazlı Turan, kurum müdürleri, şehit aileleri, evlilikte 41 yılı dolduran çiftler ve yeni evli genç çiftler katıldı.

41 yıllık evli çiftlerle yeni evli çiftleri buluşturarak, aile olabilme sözüne sadık kalmanın ne kadar önemli olduğu şiarını vurgulamak ve büyüklerin genç çiftlere örnek olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan ve SODES'in sosyal destek anlamında yapılacak her türlü projeyi desteklediğini kaydeden Vali Yavuz, "Bu kapsamda Gümüşhane'mize de belirli bir miktar ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten pay aktarılan projelerden birisi olan Hayata Dokunuşlar isimli proje de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı İl Müdürlüğümüz ve diğer kuruluşların yaptığı çalışmayla bir yıl boyunca uygulanması uygun görülen bir projedir. Hayata Dokunuşlar çerçevesinde değişik şekillerde projeler üretildi ve uygulamaya koyuldu. Görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla çok da başarılı geçiyor ve amacına da ulaşıyor. O yönüyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Toplumun temelinin aile, ailenin temelinin de kadınlar olduğunu ifade eden Vali Yavuz, "Annelerimize, eşlerimize ve ablalarımıza hem eğitim anlamında, hem de ihtiyaç duydukları hangi alan olursa olsun bu alanlarda verilecek destek önce aile saadetini ve sonra da toplum saadetini meydana getirir. Eğer aile ve ailelerin oluşturduğu toplum sağlıklı ise o millet, o ülke ve o devlet güçlü olur" şeklinde konuştu.

"BİZ AİLE VE TOPLUM OLARAK GÜÇLÜ OLURSAK, BİZE HİÇBİR GÜÇ ETKİ EDEMEZ"

Tarihte olduğu gibi bugün de Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken Vali Yavuz, "Biz aile ve toplum olarak güçlü olursak, bize hiçbir güç etki edemez. Çünkü bizim ailelerimizin ve toplumumuzun temelinde inanç var, saygı var, hoşgörü var. İşte bunları gençlerimiz de örnek alsın, toplumda huzur sağlansın istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz, etkinliğe katılan ailelere günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümüşhane'de 'Hayata Dokunuşlar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement