Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, üniversitenin kuruluş aşamasında bölgesel potansiyel de gözönüne alınarak yerel ve ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen yapılaşma politikasının sonuçlarını vermeye başladığını bildirdi.
Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, tamamen devlet kaynaklarıyla finanse edilmesi nedeniyle burs imkanı olmaması ve tanıtıma kaynak ayırmamasına rağmen diğer üniversitelerle doluluk oranı bakımından rekabet edebilen bir üniversiteyi kısa sürede kurduklarını, lisans doluluk oranlarının yüzde 99,12, önlisans doluluk oranlarının yüzde 87 ve toplam kontenjan doluluk oranlarının ise yüzde 93 olarak gerçekleştiğini ifade etti.
Bu oranların, daha iyi imkanlara sahip diğer üniversitelerle karşılaştırıldığında çok önemli olduğunu belirten Günaydın, şöyle devam etti:
"Kuruluşuyla birlikte göreve geldiğimizde Gümüşhane Üniversitesi coğrafi ve ekonomik bakımdan çok zor şartlar altındaydı ancak biz bu durumu hiçbir zaman sorun etmedik. Öncelikli olarak fiziki ve öğretim altyapımızı tamamladık. Ülkemizin kuzey doğusunda zor bir coğrafyada, modern bir üniversiteyi kurduk, kurumsallaştırdık ve artık kalite odaklı bir üniversite haline getirdik. Yaptığımız çalışmalarda daima geleceğe odaklandık. Harekete geçirmemiz gereken en önemli kaynağın bölgesel potansiyelimiz olduğu gerçeğinden hiçbir zaman uzaklaşmadık. Bununla birlikte yerel ve ulusal ihtiyaçlar, dikkate aldığımız önemli hususlar arasında yer aldı. Bölüm ve programlarımızı bu bakış açısıyla oluşturduk."
Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi'nin kuruluş aşamasında bölgesel potansiyel de gözönüne alınarak yerel ve ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda gerçekleştirilen yapılaşma politikasının sonuçlarını vermeye başladığını bildirerek, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Gümüşhane Üniversitesi olarak kaynaklarımızın yetersiz olması nedeniyle burs ve tanıtım imkanlarından yoksun konumdayız ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen çok yüksek oranlarda tercih edilir bir üniversite olmayı başardık. Lisans programlarımızda 2 bin 513 olarak ilan edilen kontenjanlarımızın 2 bin 491'ine ve önlisans programlarımızda 2 bin 825 olarak ilan edilen kontenjanlarımızın 2 bin 464'üne yeni öğrencilerimiz yerleşti. Böylece lisans ve önlisans olmak üzere 5 bin 338 kontenjanımızın 4 bin 955'i dolmuş oldu. Bunda açmış olduğumuz bölüm ve programlarımızın istihdam potansiyelinin yüksek olmasının, mevcut veya mezun öğrencilerimizin üniversitemizle ilgili olumlu görüşlerinin, fiziki ve akademik altyapımızın iyi düzeyde olmasının etkili olduğunu söyleyebilirim." - Gümüşhane
Son Dakika › Yerel › Gümüşhane Üniversitesi Lisans Kontenjanları Doluluk Oranı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?