Güneş: Amine'nin Mücadelesini Sahiplenme Sözü Veriyoruz - Son Dakika
Yerel

Güneş: Amine'nin Mücadelesini Sahiplenme Sözü Veriyoruz

Güneş: Amine\'nin Mücadelesini Sahiplenme Sözü Veriyoruz

Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, kadına yönelik şiddete tepki göstererek şiddete karşı mücadelenin devam edeceğini belirtti.

10.08.2016 13:49

Abisi tarafından öldürülen Amine için eylemler sürüyor

Son zamanlarda artan kadına yönelik şiddet ve katliam olayları ve son olarak Batman'da 2 Ağustos'ta abisi tarafından katledilen Âmine şahsında tüm kadın katliamlarına karşı Batmanlı kadınların eylemleri sürüyor.

Kadına yönelik şiddet ve katliam olaylarına tepki gösteren Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, "İktidar kadınların sesini kısmak için her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. İktidarın savaş politikaları evde, sokakta, her yerde kadınların katledilmelerine neden oluyor. İktidarlar kadınların sesi olmak yerine ortaya koydukları şiddet politikalarıyla kadın kıyımlarını besliyor" diye konuştu.

"İNTİHARLARIN HEPSİ TOPLUMSAL CİNAYETTİR"

Bir çok kişinin medya aracılığıyla öğrendiği, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, intiharlar ve intihar süsü verilmiş cinayetlerin gün geçtikçe tırmandığını ifade eden Güneş, " Amine Demirtaş, birkaç gün önce Batman'da sırf ailesinden habersiz telefon kullanıyor bahanesiyle işkence ile akıl almaz bir şekilde babasının azmettirmesi ile abisi tarafından elektrik verilerek öldürüldü. Amine ile beraber Batman'da intiharlar aldı altında son altı ayda yedi cinayet işlendi. Cinayet diyoruz çünkü bu intiharların hepsi toplumsal cinayetlerdir" ifadelerini kullandı.

"ACİLEN KADINI ESAS ALAN, KADINI KORUYAN BİR BAKANLIK OLUŞTURULMALI"

İktidarın bütün değerlerini kaybettiğini, kadın mücadelesi karşısında da onursuz bir duruş sergilediğini dile getiren Güneş, "İktidar kadınların sesini kısmak için her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. İktidarın savaş politikaları evde, sokakta, her yerde kadınların katledilmelerine neden oluyor. Türkiye'de neden günde 5 kadın katlediliyor sorusuna iktidar neden cevap veremiyor? Yargı kadın katillerine ödül gibi cezalar vererek yeni katliamları teşvik ediyor. Kadın cinayetlerine karşı neden caydırıcı cezalar verilmiyor? Neden aileyi esas alan Bakanlık varda bu kadar kadın öldürülürken bir Kadın Bakanlığı kurulmuyor? İktidarın bu yaklaşımları kadın kıyımlarına yol açmaya devam ediyor" dedi.




Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Güneş: Amine'nin Mücadelesini Sahiplenme Sözü Veriyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement