Antalya Büyükşehir Belediyesi Güneşev ve Ekolojik Eğitim Merkezinde, temiz enerji kullanımı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 'Enerjik Konserler' düzenlenecek.
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilki 15 Aralık Cumartesi günü Güneşev bahçesinde gerçekleştirilecek konserde Onur Nugay ve Orkestrası sahne alacak. Konserin elektrik ihtiyacının tümü Güneşev bahçesindeki panellerinden elde edilecek.
Etkinlikte TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nden Dr. Tuncay Özışık, güneş enerjisi ile ilgili bilgilendirmeler yapacak. Dev ekranda güneş teleskobundan alınan görüntü yansıtılarak güneşi yakından izleme imkanı sunulacak ve güneş patlamaları canlı olarak izlenebilecek.
Ayrıca, Akdeniz Üniversitesi bünyesinde yapılan Formula-G Güneş Arabası da etkinlik boyunca alanda ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.
Muhabir: Şamil Kahveci
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA
Son Dakika › Yerel › Güneşev'de 'Enerjik Konserler' Düzenlenecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.