Gürün'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuruluyor - Son Dakika
Yerel

Gürün'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuruluyor

Gürün\'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuruluyor

Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ilçeye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kurulacağını söyledi.
Gürün'e dört yıllık yüksek okul kazandırmayı çok arzuladığını belirten Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, "Hayalimiz gerçek oldu."

23.11.2013 13:22

Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş ilçeye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu kurulacağını söyledi.

Gürün'e dört yıllık yüksek okul kazandırmayı çok arzuladığını belirten Gürün Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, "Hayalimiz gerçek oldu. Şans ilçemize güldü ve yakında yeni bir 4 yıllık bir üniversite kazanacak olan Gürün'ümüzün yüzü bunun getirdiği kazanımlarla daha da gülmeye devam edecek. Gürün'e 4 yıllık üniversite gelmesi noktasında çok büyük gayret gösterdik. Buradan yardım ve desteklerini hiçbir zaman üzerimizden eksik etmeyen Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'a ve projelerin gerçekleşmesinde emek harcayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Dört yıllık yüksekokulun Gürün'e gelmesi noktasındaki kararın Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu'ndan geçmesinin ardından Belediye Başkanı Mehmet Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Şimşek ve beraberindekilerle birlikte Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Kocacık, yapılan senato toplantısında Gürün için müjdeli haber çıktığını belirterek, " Senatoda alınan karar doğrultusunda Gürün'e 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu açılması için YÖK'e teklif götürülecek. Yüksekokul bünyesinde 3 ayrı bölüm açılması öngörülüyor. Senato tarafından alınan kararın YÖK tarafından kabul edilmesi, Milli Eğitim Bakanlığı vasıtasıyla da Bakanlar Kurulu kararı çıktıktan sonra, üniversite bünyesinde fakülte veya yüksek okul açılabiliyor" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gürün'e Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement