Amasya Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, "Okul müdürleri, yöneticileri, rehberlik öğretmenleri ve okul aile birliği mensupları ile düzenli olarak görüşülerek sorun ve öneriler yerinde tespit edilmektedir" dedi.
Bayazıt, yaptığı açıklamada, "Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi"nin Amasya genelinde etkili bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.
Söz konusu proje kapsamında okulların güvenliğiyle ilgili tedbirler alındığını hatırlatan Bayazıt, "Okul müdürleri, yöneticileri, rehberlik öğretmenleri ve okul aile birliği mensupları ile düzenli olarak görüşülerek sorun ve öneriler yerinde tespit edilmektedir" diye konuştu.
Bayazıt, şunları kaydetti:
"Okul önlerinde eğitim ve öğretim faaliyetleri ile ilgisi olmayan şahısların bulunduğu, bu şahısların okullardaki güvenli ortamı olumsuz yönde etkileyen taciz, şiddet ve şiddete dayalı olaylara sebep olduğu tespit edilmiştir. Bu tür olumsuzlukların önlenmesi, çocuklarımızın daha güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla ilave tedbirlerin alınmasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu nedenle, Amasya il merkezinde bulunan kamu ve özel eğitim öğretim kurumlarının, güvenliğin makul görülebileceği yakın çevresinde tedbirler artırılmaktadır."
Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin güvenli ve huzurlu bir ortamda başarıya ulaşabileceğini belirten Bayazıt, bu yönde "Güvenli Okul Güvenli Eğitim Projesi"ne önem verdiklerini belirtti.
Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA
Son Dakika › Yerel › 'Güvenli Okul Güvenli Eğitim' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?