Tatillerinde İş Yerini Açan Esnaftan Harç İstenemeyecek - Son Dakika
Yerel

Tatillerinde İş Yerini Açan Esnaftan Harç İstenemeyecek

Tatillerinde İş Yerini Açan Esnaftan Harç İstenemeyecek

Mudanya Belediyesi aleyhine açılan davada, hafta tatillerinde iş yerini açan esnaftan ruhsat ve harç istenemeyeceğine karar verildi.

28.05.2014 16:10  Güncelleme: 10:05

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Mudanya Belediyesi aleyhine açılan davada, hafta tatillerinde iş yerini açan esnaftan ruhsat ve harç istenemeyeceğine karar verildi.

Oda Başkanı Emir Ali Usta, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa 1'inci İdare Mahkemesinin kararıyla Mudanya'da faaliyet gösteren yaklaşık 4 bin esnaftan belediyece hafta tatili ruhsatı ve harç alınması uygulamasına son verildiğini bildirdi.

Kararın esnaf ve sanatkarlar arasında memnuniyetle karşılandığını belirten Usta, "Bundan sonra Mudanya merkez ve bağlı mahallelerimizde faaliyet gösteren esnafımız, tatil ruhsatı ve harcı ödemeyecektir. Hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

 

Esnaf Şurası

Usta, 15 Haziran'dan sonra Mudanya'da Esnaf Şurası yapacaklarını aktardı.

 

Şuraya, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak ve ilçe yöneticilerinin katılmasını beklediklerini bilgisini veren Usta, şunları kaydetti:

"Esnafın dertleri, sorunları bu şurada karşılıklı tartışılıp sorunlara çözüm aranacaktır. Özellikle Mudanya Belediyesinin son günlerde uyguladığı birtakım yaptırımlar olup oda olarak bunları hassasiyetle takip ediyoruz. Bunlardan bazıları takdire şayan olup esnafı üzen ve zor durumda bırakanları da var. Bu şurada ortak akılla esnafın sorunlarına çözümler üretmekten yanayız, Mudanya'da 4 bin esnafımız var. Şura toplantısında alınacak kararlar doğrultusunda Esnaf Odası tavrını belirleyecektir. Bu toplantı ne getirir götürür bilemem ama 'Ben yaptım oldu' demekten daha çok esnafa sorarak, danışarak, ortak akılla bu işi halletmeye çalışacağız. İnşallah her iki taraf için de olumlu sonuca varırız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tatillerinde İş Yerini Açan Esnaftan Harç İstenemeyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement