Haliliye Belediyesi Kadınlara Hizmet Sunuyor - Son Dakika
Yerel

Haliliye Belediyesi Kadınlara Hizmet Sunuyor

Haliliye Belediyesi Kadınlara Hizmet Sunuyor

Haliliye Belediyesi tarafından Osmangazi Hanımlar Konağı hizmete sunuldu. Kadınlar dikiş nakış, trikotaş ve ahşap boyama atölyelerinde el emeklerini sergiliyor. Spor salonu ve kafeterya da bulunan merkez, üreten kadınlarla dolup taşıyor.

13.05.2024 13:44  Güncelleme: 13:46

Haliliye Belediye tarafından kadınlar için hizmete sunulan Osmangazi Hanımlar Konağı yoğun ilgi görüyor. Dikiş nakış ve trikotaş atölyesi ile el emeklerini sergileyen kadınlar, ahşap boyama atölyesi ile eski ev eşyalarını yeniliyor. Spor salonu ve kafeteryanın yer aldığı merkez, üreten kadınlar ile doluyor.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın talimatlarıyla kadınlara pozitif ayrıcalıklar sunan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, faaliyetlerini devam ettiriyor. Kadınlara yönelik kurslarla hem meslek öğrenmeleri hem de aile ekonomisine katkı sunmalarını hedefleyen Haliliye Belediyesi, İpekyol ve Osmangazi mahallelerine Hanımlar Konağı kazandırdı. Kadınlar tarafından yoğun talep görmesi sonucu Osmangazi Mahalle sakinlerinin de hizmetine sunulan Hanımlar Konağı ile bölgedeki kadınlara, vakit geçirebilecekleri bir ortam sunuluyor.

Merkezde sunulan dikiş-nakış atölyesi ve trikotaj atölyesinde usta öğreticiler eşliğinde eğitim alan kursiyer kadınlar, el emeklerini sergiliyor. Ahşap boyama atölyesinde de evde kullanmadıkları ve eski eşyalarını dönüştüren kadınlar, ürünlerini yeniden değerlendirerek, tasarrufu sağlıyor. Aldıkları eğitimlerle hem meslek öğrenen hem de aile ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, keyifli zaman geçiriyor. Bu kursların yanı sıra spor hocası eşliğinde sunulan fitnes salonunda ise spor yapan kursiyerlere, sağlıklı yaşamın ipuçları öğretiliyor. Kendilerine verilen program dahilinde düzenli olarak spor yapan kadınlar, kafeterya hizmetinin de bulunduğu Hanımlar Konağında hoş sohbet etme imkanı buluyor.

Osmangazi Mahallesi'ne kazandırılan Hanımlar Konağı ile verimli zaman geçirdiklerini ve kendilerini geliştirdiklerini ifade eden kursiyerler, sunulan bu imkanlardan dolayı Haliliye Belediyesine ve Başkan Mehmet Canpolat'a teşekkür etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haliliye Belediyesi Kadınlara Hizmet Sunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement