Hamsi Bolluğu Fiyatlara Olumlu Yansımadı - Son Dakika
Yerel

Hamsi Bolluğu Fiyatlara Olumlu Yansımadı

Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, son günlerde Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğunun fiyatlara olumlu yönde yansımadığını söyledi.

08.11.2015 12:54

Kastamonu- Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, son günlerde Karadeniz'de yaşanan hamsi bolluğunun fiyatlara olumlu yönde yansımadığını söyledi.

Bayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok miktarda avlanmasına karşın hamsinin kilogramının tezgahlarda halen 5 liradan satıldığını anımsattı.

Söz konusu fiyatı yüksek bulduklarını vurgulayan Bayrak, "Serbest piyasa ekonomisi geçerli, o anlamda bizim kooperatif olarak müdahale etme gibi bir durumumuz yok" dedi.

Hem balıkçının kazanacağı hem de vatandaşın daha ucuza hamsi yiyebileceği bir piyasanın oluşmasını arzu ettiklerini ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:

"Hamsinin kilogram fiyatı uzun süredir 5 lira seviyelerinde. Bu rakam son günlerde yaşanan hamsi bolluğuna rağmen düşmedi. Biz de söz konusu fiyatın yüksek olduğunu düşünüyoruz. Ancak müdahale etme gibi bir durumumuz yok. Gönül ister ki vatandaş daha ucuza hamsi yesin. Aynı zamanda balıkçı arkadaşlarımız da daha fazla kazanç sağlasın. Arzu ettiğimiz piyasa oluşursa mutlu olacağız. İlerleyen dönemde hamsi fiyatı düşer mi, çıkar mı bekleyip göreceğiz."

Bayrak, hamsinin fiyatının düşmemesinde farklı etkenler olabileceğini belirterek, "Belki hamsinin fabrikalara gönderilmesi etken olarak gösterilebilir ama bizim açımızdan bu geçerli bir etken değil. Çünkü şu an piyasayı dengeleyecek kadar hamsi avı yapılıyor. Geçerli tek etken, serbest piyasanın nasıl ve hangi kriterlere göre fiyat üzerinde tavır alacağıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hamsi Bolluğu Fiyatlara Olumlu Yansımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement