Hasta Çocuklara Palyaçolu Moral Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Hasta Çocuklara Palyaçolu Moral Etkinliği

Hasta Çocuklara Palyaçolu Moral Etkinliği

Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği üyeleri, Muş Devlet Hastanesi Çocuk Servisi’nde tedavi altında olan çocukları ziyaret ederek palyaço sürprizi yaptı.

23.12.2015 11:31

Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği üyeleri, Muş Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi altında olan çocukları ziyaret ederek palyaço sürprizi yaptı.

Damla Sanat ve Kültür Merkezi (DSKM) Derneği, Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altında olan çocuklara sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Hastaneye geldikten sonra kostümlerini giyen animasyon ekibi, iki çocuk servisi ve bir de çocuk cerrahisinde yatmakta olan çocukların tümünü ziyaret edip kendilerine balon, boyama kitapları hediye ederek odaları getirdikleri malzemelerle süslediler. Hastalıkları nedeniyle ev ve okullarından uzak kalan çocuklar ile çocuklarının yanından bir an bile ayrılmayan anneleri, DSKM'nin bu sürpriz etkinliğiyle keyifli bir gün geçirdiler. Çocuklar ve aileleri, bu güzel etkinlik dolayısıyla dernek üyeleriyle fotoğraf çektirip teşekkür ettiler.

Tedavi altında olan çocukların keyifli bir gün geçirmeleri ve ailelerin morallerini yükseltmek amacıyla ziyaret etmek istediklerini belirten Damla Sanat ve Kültür Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, dernek olarak birçok alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini söyledi. Özellikle engelli ve hasta çocukların mutlu olabilmeleri için animasyon ekibiyle sürpriz bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Bulakçıbaşı, "Bizler Muş'ta kültür ve sanat üzerine, ayrıca yardım üzerine faaliyetlerde bulunan bir derneğiz. Tiyatro ve müzik alanlarının yanı sıra animasyon ekibimiz var. Bu animasyon ekibimizle hastanedeki küçük çocuklara, rehabilitasyondaki engelli çocuklarımıza, köy okullarındaki öğrencilere animasyon programları hazırlıyoruz. Bunlara dernek üyelerimizce balonlar, boyama kitapları, boyama kağıtları, kalem, yapıştırıcı malzemeler dağıtılırken, okullarda da hikaye dağıtan bir derneğiz. Bunun amacı burada hasta olan çocuklarımızın en azından bir nevi umutlanması, bir nevi moral vermek, onların yanında kalan refakatçi ailelerinin de eğlenmesi için yaptığımız bir programdır" dedi.

Muş Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen etkinlikle 80 çocuğa hediyeler verdiklerini ve onları mutlu etmeye çalıştıklarını ifade eden Bulakçıbaşı, "Çocuk servisinin iki bölümü ve çocuk cerrahisinin bir bölümü olmak üzere 80 çocuğa balonlar verildi. Simit balondan tutun normal balona, çıkartma resimler, hayvan resimleri verildi. Çocuklardaki o mutluluğu görünce insan en azından bu işten zevk alıyor. Zaten bizimde bu işte motorumuz bu çocukların sevincidir, eğlenmesidir. Bunun gibi rehabilitasyon merkezlerini gezeceğiz. Animasyonlarla çocukları eğlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

DSKM üyelerinin kendilerini ziyaret etmesi dolayısıyla çok mutlu olduğunu belirten hasta yakını Muhammet Çeçen ise, "Fotoğraf çektik, yüzümü boyadılar, balon verdiler. Çok mutlu oldum" şeklinde konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hasta Çocuklara Palyaçolu Moral Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement