Hastane Güçlendirme Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hastane Güçlendirme Çalışmaları Tamamlandı

Hastane Güçlendirme Çalışmaları Tamamlandı
31.12.2013 16:53

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Kütahya’nın Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin 1954 ve 1965 yılı yapımı A-1 ve A-2 bloklarında 3 ay önce başlayan güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Birinci derece deprem kuşağında yer alan Kütahya'nın Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesinin 1954 ve 1965 yılı yapımı A-1 ve A-2 bloklarında 3 ay önce başlayan güçlendirme çalışmaları tamamlandı.

Başhekim Uzman Dr. Mesut Karaca, işi üstlenen müteahhit firmanın güçlendirme çalışmalarını tamamladığını ve 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle iki bloğu kendilerine teslim ettiğini bildirdi.

Poliklinik hizmetlerinin en geç 10-15 gün içerisinde A-1 ve A-2 bloklarında yeniden başlaması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Başhekim Karaca, yataklı tedavi hizmetleri için de söz konusu A-1 ve A-2 bloklarının üst katlarının tıbbi yönden hazırlanması için çalışmalara hemen başladıklarını bildirdi.

Başhekim Karaca, "Hastalarımızı uzunca bir süredir çektikleri sıkıntılardan kurtarmak ve kaliteli sağlık hizmeti sunmak için çırpınıyoruz. Yataklı hasta bölümlerimizi de sanıyorum Şubat ayının sonlarına veya Mart ayının başlarına doğru hizmete alabileceğimizi umuyorum. Bu bölümlerimizin tıbbi yönden hazırlanması için zamana ihtiyacımız olacak" şeklinde konuştu.

Başhekim Karaca, güçlendirilen iki bloğunda hizmete girmesiyle 135 olan yatak kapasitesinin 175'lere kadar çıkabileceğini kaydetti. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hastane Güçlendirme Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika


Advertisement