Hayrabolu ilçesinde, şeker pancarı, pekmez yapılmak amacıyla kaynatılmaya başladı.
Subaşı mahallesinde yaşayan Nurgül Top, tarlaya ektikleri pancarın hasadını yaptıklarını ve şeker pancarı pekmezi yapımı üretimine başladıklarını söyledi.
Şeker pancarı pekmezi üretiminin zahmetli bir iş olduğunu belirten Top, kabukları soyulduktan sonra kaynatılan şeker pancarının sıkılarak şırasının çıkarıldığını, kaynatılan şıranın pekmez olduğunu söyledi.
Şeker pancarı pekmezini tamamen doğal yöntemlerle ürettiklerini, pekmez yapımı aşamasında herhangi bir tatlandırıcı kullanmadıklarını ifade eden Top, "Şeker pancarı pekmezini özellikle kış aylarında direnç vermesi için tüketiyoruz. Her yıl geleneksel olarak yapılan pekmezler sofralarımızı süslüyor" dedi.
Son Dakika › Yerel › Hayrabolu'da Pancar Pekmezi Üretimi Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?