Hdp İl Yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Çoban, Osb'deki İş Adamlarıyla Dayanışma... - Son Dakika
Yerel

Hdp İl Yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Çoban, Osb'deki İş Adamlarıyla Dayanışma...

Hdp İl Yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Çoban, Osb\'deki İş Adamlarıyla Dayanışma...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl yöneticileri ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet yürüten iş adamlarıyla dayanışma yemeğinde bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

24.10.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl yöneticileri ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) faaliyet yürüten iş adamlarıyla dayanışma yemeğinde bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Van'da bir otelde düzenlenen istişare yemeğine HDP Van İl Eş Başkanı Mehmet Veysi Dilekçi, HDP Van milletvekili adayı Lokman Ergün, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban ve OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt katıldı.

İstişare yemeğinde ilk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, son 40 yıldır yaşanan çatışmalı süreçte 40 bin kişinin hayatını kaybettiğini, köylerin boşaltıldığını ve buna bağlı olarak çöken ekonomik yapıyla birlikte büyük travmaların yaşandığını kaydetti. Dilekçi, "Son olarak 2013'te başlayan çözüm süreci de maalesef bir sonuca ulaşmadan sona erdi. Özellikle Suruç ve Ankara katliamları hepimizi derinden sarstı. İşte böylesi bir yas ortamı içinde 1 Kasım seçimlerine hazırlanıyoruz" dedi.

Dilekçi'nin ardından konuşan OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt'ta sanayicilerin yaşadıkları sorunları dile getirerek, "Banka kredilerine erişebilme imkanımız maalesef yok. Çünkü sicil kaydı bozuk olmayan bir sanayicimiz bulunmuyor. Bu açıdan mutlak bir sicil affının çıkarılması gerekiyor. Ödenmeyen kredi borçları, yine kredilerle ödenince sanayicilerimiz yüksek faizli kredi borçlarıyla boğuşuyor. Bu yüzden ihtihar teşebbüsünde bulunan sanayicilerimizin sayısı her gün artış gösteriyor. Yerel yönetimlerimizin, parlamentoya gönderdiğimiz milletvekillerimizin ve merkezi hükümetin bu anlamda ciddi bir biçimde ekonomiye yönelmesi gerekiyor. Arkadaşlarımızın çoğu tefecilerin eline düşmüş durumda, hayatlar kararıyor ve bu anlamda faiz affına ihtiyacımız var. Kentimizin yeni bir şehir planına kavuşması gerekiyor. Depremden kalan vergi ve SSK borçları mutlaka affedilmelidir" dedi.

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban da konuşmasında, "2016 performans programını yayınladığımızda ekonomik sorunlarımızı ve bu anlamda yapmak istediklerimizi çok açık bir biçimde tartışabiliriz. Ancak bugün konuşmamız gereken temel olgu barıştır. Eğer gerçek anlamda bir barış olsaydı; herkes düşüncelerini özgürce dile getirebilir ve herkes ülkemizin bütçesinden eşit pay alabilirdi. Bizimde sanayicilerimizden beklentilerimiz var. Türkiye halkları 7 Haziran'da barıştan yana bir takdir kullandı. Bütün düşüncelerin parlamento aritmetiği içinde olmasını istedik. Ancak seçimlerin hemen ardından başlayan savaş buna izin vermedi. Maalesef savaş olduğu sürece ekonomik bir çözümden bahsedemiyoruz. Yeniden çatışmalı bir süreç yaşıyoruz ve yeniden seçime gidiyoruz. Takdir hakkımızı yeniden gözden geçirmemizi istiyorlar. Bizler Orta Doğu'nun karanlık yüzüne dönmek istemiyoruz. Sorunlarımızın tek çözüm reçetesi barıştır ve barış bizim için ekmek, su kadar kutsaldır" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hdp İl Yöneticileri ile Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Çoban, Osb'deki İş Adamlarıyla Dayanışma... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement