Her Şey Yuvadaki Çocuklarına Kavuşmak İçin - Son Dakika
Yerel

Her Şey Yuvadaki Çocuklarına Kavuşmak İçin

Tunceli'de maddi imkansızlıklar nedeniyle bakamadıkları gerekçesiyle 5 yıl önce 2 çocuğunu yuvaya vermek zorunda kalan Aydın ve Emine Yıldırım çifti, kurdukları derme çatma kümeste tavukçulukla uğraşarak ekonomik durumunu düzeltip çocuklarını yetiştirme yurdundan geri almak için çaba sarf ediyor.

19.02.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATMA ÇIRAY - Tunceli'de maddi imkansızlıklar nedeniyle bakamadıkları gerekçesiyle 5 yıl önce 2 çocuğunu yuvaya vermek zorunda kalan Aydın ve Emine Yıldırım çifti, kurdukları derme çatma kümeste tavukçulukla uğraşarak ekonomik durumunu düzeltip çocuklarını yetiştirme yurdundan geri almak için çaba sarf ediyor.

Tunceli merkeze bağlı Atlantı köyü Gidik mezrasında tek katlı evde yaşayan Emine (35) ve Aydın Yıldırım (43) çifti, 5 yıl önce maddi imkansızlıklar nedeniyle bakamayıp yuvaya verdiği çocukları Beyzanur (11) ve Şidar'ı (10) yanına almak istiyor. Bunun için öncelikle ekonomik durumunu düzeltmesi gereken çift, evinin yanına kurduğu derme çatma kümeste tavukçulukla uğraşıyor.

Tunceli'de tanıdıkları vasıtasıyla yumurta, tavuk ve horoz satarak geçimini sağlamaya çalışan çift, Elazığ'da yetiştirme yurdunda kalan ve belirli aralıklarla ziyaret ettikleri çocuklarına kavuşacakları günün hayalini kuruyor.

Aydın Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'da yetiştirme yurdunda kalan çocuklarını görmeye gidip gelirken sıkıntı yaşadıklarını, bunun üzerine ilgili kuruma başvurarak 6 ay önce çocuklarını Elazığ'daki yurda aldırdıklarını söyledi.

Ekonomik koşullarını düzelttikleri takdirde çocuklarını yanlarına alabileceklerini öğrendiklerini belirten Yıldırım, bunun için yakınlarından aldığı borç parayla 300 tavuk ve horoz satın alarak köylerinde organik tavukçuluk yapmaya başladığını dile getirdi.

Gözündeki rahatsızlık nedeniyle engelli maaşı aldığını ifade eden Yıldırım, "Engelli maaşımdan başka gelirlerimiz yoktu. Şimdi bu işi 6 aydır yapıyorum. Daha önce de yaptım ama imkansızlıklar nedeniyle başaramadım. Kendi imkanlarımızla bu işi yapıyoruz" dedi.

Yıldırım, tek istediklerinin çocuklarını yanlarına almak olduğunu dile getirerek, "Çocuklarım yurtta kalıyor, onları yanıma almak istiyorum. Mücadelem bundandır. Bu işi daha düzenli bir halde yapmak için devletten destek bekliyorum" diye konuştu.

Tunceli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkilileri ise sosyal hizmet uzmanlarının yapacağı değerlendirmeye göre, çocukların aileye verilebileceğini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Her Şey Yuvadaki Çocuklarına Kavuşmak İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement