Hisarcık Kaymakamı Mustafa Koç, Simav'da, 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde evleri zarar gördüğü için prefabrike konutlarda yaşayan 4 aileyi ziyaret etti.
Koç, Yukarı Yoncaağaç köyünde depremzede aileleri ziyaret edip ihtiyaçları hakkında bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce kalıcı konutlar yapılıncaya kadar hak sahiplerinin barınmaları için 21 prefabrike konut kurulduğunu söyledi.
Depremzedelerin ihtiyaçlarını dinleyerek not aldıklarını belirten Koç, şöyle konuştu:
"Hiçbir depremzede vatandaşımız mağdur edilmeyecek. 29 hak sahibinden merkezde ikamet edenlere 200 lira, beldelerde ikamet edenlere 150 lira, köylerde ikamet edenlere ise 100 lira aylık kira yardımı yapılmaktadır. Diğer taraftan ilçemiz belde ve köylerinde 119'u kalıcı konut olmak üzere toplam 205 civarında ahır, samanlık ve iş yerinin yapımı en kısa sürede ihale edilecek."
- KÜTAHYA
Son Dakika › Yerel › Hisarcık Kaymakamı Koç'tan Depremzedelere Ziyaret - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.