Hkü'de Çevre Konferansı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Hkü'de Çevre Konferansı Yapıldı

Hkü\'de Çevre Konferansı Yapıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokul Amfisi’nde, HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren Çevre ve Genç TEMA öğrenci kulübü tarafından ‘Temel Çevre Sorunları, Küresel İklim Değişikliğinin Nedenleri ve Sonuçları’ adlı konferans yapıldı.

07.03.2014 14:11

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokul Amfisi'nde, HKÜ bünyesinde faaliyet gösteren Çevre ve Genç TEMA öğrenci kulübü tarafından 'Temel Çevre Sorunları, Küresel İklim Değişikliğinin Nedenleri ve Sonuçları' adlı konferans yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Çevre ve Genç TEMA Öğrenci Kulübü'nün düzenlemiş olduğu Konferansa; Tema Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Yüksek Mühendisi M. Sait Köse konuşmacı olarak katıldı.

Tema Yönetim Kurulu Üyesi Köse, 'Temel Çevre Sorunları, Küresel İklim Değişikliği Nedenleri ve Sonuçları' konulu konferansta, çevreye karşı daha duyarlı olunması gerekliliğine dikkat çekti.

Konferansta küresel ısınmayla birlikte yaşanan çevre değişikliğine dikkat çeken Köse, şunları kaydetti:

"Dünyada nüfus artışı 1950 yılında 2,5 milyar iken, 2000 yılında 6,1 milyar olurken, 2050 yılında ise bu sayı 9-11 milyar düzeyine ulaşacaktır. Her yıl nüfus artışı 1 milyon insana denk düşüyor. Böylelikle daha fazla gıda ihtiyacı ve daha fazla tarım arazisine gereksinim doğarken, daha fazla da orman tahrip ediyoruz. Sonuç olarak bu dünya bize atalarımızın mirası değil, gelecek nesillerin bir emanetidir. Toprağımıza ve suyumuza sahip çıkmalıyız."

Konferans soru-cevap kısmının ardından sona erdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hkü'de Çevre Konferansı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement