Honaz'da Yeşil Alan ve Park Yapım Çalışmaları Hızlandı - Son Dakika
Yerel

Honaz'da Yeşil Alan ve Park Yapım Çalışmaları Hızlandı

Honaz\'da Yeşil Alan ve Park Yapım Çalışmaları Hızlandı

Honaz Belediyesi, ilçe genelinde yeşil alan, çocuk oyun alanları ve park yapım çalışmalarını hızlandırdı.

27.09.2022 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Honaz Belediyesi, ilçe genelinde yeşil alan, çocuk oyun alanları ve park yapım çalışmalarını hızlandırdı.

Honaz Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda Kaklık mahallesinde atıl durumda bulunan alanın ağaçlandırılması ve çocuk oyun alanı yapımı, Honaz Çayboğazı Deresi'nin ıslahı, bölgenin çimlendirilmesi ve ağaçlandırılması, Hürriyet mahallesinde bulunan Ümmühan- Ali Atalay parkının çimlendirilmesi, ağaçlandırılması ve kamelya montajı, Ovacık mahallesinde bulunan sosyal tesisin çevresinin düzenlenerek modern bir park ve çocuk oyun alanı yapılması ile Cumhuriyet mahallesinde yer alan park ve çocuk oyun alanının düzenlenerek kamelya ve çimlendirme çalışmasını tamamladı.

İğne yapraklı, geniş yapraklı ve süs bitkisi olmak üzere çeşitli ağaç türleri dikilerek yeşillendirme çalışmaları tamamlanan parkların içerisine gençlerin ve çocukların keyifli vakit geçirmeleri amacıyla oyun grupları da eklendi.

"AMACIMIZ KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN MİKTARINI ARTTIRMAK"

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Çalışmalarımızdaki öncelikli amacımız kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak ve hemşehrilerimizi ikamet ettikleri bölgelerde daha fazla yeşil alana kavuşturmaktır. Mülkiyeti Belediyemize ait yerlerin, vatandaşlarımızın talepleri ve yatırım programları doğrultusunda ve ihtiyaçları da dikkate alınarak projelendiriyoruz. Çocuklarımızı, günümüzdeki dijital ortamdan uzaklaştırmak, açık ve temiz havada vakit geçirmelerini sağlamak, sosyalleştiği ve birlik ve beraberliği öğrendikleri sosyal alanlar oluşturmak bizlerin temel görevleri arasındadır. Daha yeşil bir Honaz hedefiyle ilçemizin genelinde güvenli ve eğlenceli oyun grupları planladığımız park alanlarındaki yenileme ve bakım çalışmalarına devam ediyoruz."

Başkan Kepenek, yapımı tamamlanan yeşil alanların kullanımında vatandaşlardan da duyarlılık beklediklerini ve özellikle bitkilerin korunması noktasında daha dikkatli davranmalarını istediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Honaz'da Yeşil Alan ve Park Yapım Çalışmaları Hızlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement