Hüyük Çevre Koruma Birliği Başkanlığı'na Çiğdem Seçildi - Son Dakika
Yerel

Hüyük Çevre Koruma Birliği Başkanlığı'na Çiğdem Seçildi

Hüyük Çevre Koruma Birliği Başkanlığı\'na Çiğdem Seçildi

Konya'nın Hüyük İlçesi Çevre Koruma Birliği (ÇKB) Başkanlığı görevine Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem seçildi.

03.02.2012 14:01

Konya'nın Hüyük İlçesi Çevre Koruma Birliği (ÇKB) Başkanlığı görevine Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem seçildi.

Hüyük Belediye Başkanlığı makam odasında yapılan seçimde önceki başkan Nusret Akgümüş aday olmadı. Tek aday olarak seçime giren Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem genel kurula katılan üyelerin oylarının tamamını alarak 2 yıllığına bu göreve seçildi.

Genel kurula Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş ile Çavuş, Kıreli, Mutlu, Göçeri, Mutlu, Çamlıca, Köşk, Selki belde belediye başkanları ve üye olarak her beldeden 1'er belediye meclis üyesi katıldı.

Hüyük Çevre Koruma Birliği Bakanlığına seçilen Mehmet Çiğdem, kendisini bu göreve layık gören üyelere teşekkür etti.

Hüyük Çevre Koruma Birliği'nin bölgede çevre ile ilgili yaşanan sorunlarla ilgilendiğini belirten Çiğdem, bu çerçevede daha önce projesi hazırlanan Hüyük Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin yapımı için yeni dönemde harekete geçeceklerini söyledi.

Konya milletvekilleriyle de görüşerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan projenin hayata geçirilmesi konusunda girişim başlatacaklarını ve bu hususta mali kaynak desteği arayışı içerisine gireceklerini anlatan Çiğdem, "Hemen önümüzdeki günlerde bu konuda gerekli adımları atacağız. Ayrıca, Hüyük bölgemizdeki köyler için yeni konteynır talebinde bulunacağız. Hüyük için bakanlığımızdan yine 2 adet çöp kamyonu isteyeceğiz. Beyşehir Gölü'ne akan atıkların önüne geçilmesi için bazı belediyelerimiz proje hazırlatmıştı. Projesi olmayan belediyeler için de bu konuda adımlar atacağız ve bununla ilgili projesiz yerleşim birimi kalmaması için gayret göstereceğiz" dedi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hüyük Çevre Koruma Birliği Başkanlığı'na Çiğdem Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement