İç Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Yerel

İç Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı Başladı

İç Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı Başladı

Kırşehir'de "Değerler Eğitimi" Çalıştayı başladı.

12.01.2012 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de "Değerler Eğitimi" Çalıştayı başladı. Çalıştay iki gün sürecek. Kırşehir'de düzenlenen Çalıştay'a 12 ilin sorumlu müdürleri ve AR-GE personeli katıldı.

Kırşehir'de başlayan Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mesut Ayrıksa, İç Anadolu bölgesi çalışmasının istenen sonucu vereceğine inandığını belirtti. Daha sonra söz alan Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden "Çocuklarımızın eğitimi çok önemli bu açıdan yapılmakta olan İç Anadolu Bölgesi Çalıştayı'nı önemsiyorum. Geleceğimizin teminatı gençleri eğitmek noktasında herkesin üzerimize düşeni yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İyi örneklerin model oluşturmasının sağlanması amacı ile düzenlenen Çalıştay'da

konuşan Yrd.Dç.Dr. Rüştü Yeşil ise, değerler eğitimini örneklendirerek anlattı.

Yeşil: "Değerler eğitimi konusunda insanların davranış dünyasını biçimlendiren ölçüt ve kendiniz dışında verdiğiniz değerdir. Ben sivil giyinmekten haz alan birisiyim fakat Çalıştay'a geleceğim için takım elbise giydim. Bu aslında sizlere verdiğim değerden kaynaklanır. Bir kırtasiyeden kalem alırken sizin için önemli olan değer ne ise ona yönlenirsiniz. Değerler ilk insandan beri insanların yaşamına yön veren bir etken olmuştur. Değerlerin oluşumunu ise üç etken şekillendirir. 1'incisi yaşamak, 2'incisis gözlemek, 3'üncüsü hissetmek. Bütün öğretim noktalarında değerler önemlidir. Ailede başlayan değerler bütünü okulla birlikte paralellik göstermez ve bütünlük oluşturmazsa kazanılacak davranışa anlam vermek zorlaşır." dedi. İç Anadolu bölgesinde okullarda yönetim, sosyal, kültürel, bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceler ortaya koyabilen özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek adına başlatılan Çalıştay iki gün sürecek. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İç Anadolu Bölgesi Eğitim Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement