Şırnak Valiliği'nden, İdil ilçesinde silahlı saldırıya uğrayan kuyumcunun ölümüne ilişkin gözaltına alınan 8 kişiden 2'sinin tutuklandığı belirtildi.
Valilikten yapılan açıklamada, İdil ilçesinde 17 Haziran'da öldürülen kuyumcu Osman Hacımuratoğlu'nun öldürülmesi olayıyla ilgili, 11 Temmuz'da Mardin'in Midyat ve İdil ilçelerindeki tespit edilen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendiği belirtildi.
Operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı ifade edildiği açıklamada, "Yakalanan şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda, maktulden gasp edildiği değerlendirilen 77 yüzük, 6 set gerdanlığı, 16 bilezik, 10 madalyon zinciri, 3 çift küpe, 2 kolye uçlu zincir, bir tek küpe, 4 adet bileklik, bir oksitlenmiş bileklik, bir küçük el çantası içinde cüzdan, banka dekontları, 3 kaleşnikof marka uzun namlulu silah, bu silaha ait 17 adet şarjör, 352 mermi, 61 boş kovan, 3 ruhsatsız av tüfeği ve bir otomatik av tüfeği ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, şüphelilerden 4'ünün ifadelerinin alınmasının ardından, 2 kişinin ise savcılık sorgusu sonrası serbest kaldığı aktarılarak, mahkemeye sevk edilen ve olayın failleri oldukları tespit edilen 2 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.
Son Dakika › Yerel › İdil'deki Kuyumcu Cinayeti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.