Iğdır'da "Mehmet Akif ve Asım'ın Nesli" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da "Mehmet Akif ve Asım'ın Nesli" Konferansı

"Mehmet Akif ve Asım'ın Nesli" konulu konferans düzenlendi.

01.01.2012 09:40

Iğdır'da "Asım'ın Nesli" proje kapsamında

"Mehmet Akif ve Asım'ın Nesli" konulu konferans düzenlendi.

Iğdır Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta bir konuşma yapan Vali Amir Çiçek, Mehmet Akif'in fikirlerini ortaya koyarken en büyük değeri gençliğe verdiğini ifade etti.

Mehmet Akif Ersoy'un Türk edebiyatında yeri doldurulamayacak kadar eşsiz ve çok yönlü bir sanatkar olduğunu belirten Çiçek, şöyle devam etti:

"Gençlik sadece geleceği yaşayacak bir nesil değil, aynı zamanda geçmişini de içinde yaşatacak olan en büyük kültür taşıyıcısıdır. Sizler için 10 bin tane Safahat kitabı aldık. Şu an lise son sınıflara dağıtıyoruz. Onlar bittikten sonra geri kalan olursa lise 2. sınıf öğrencilerimize dağıtacağız. Türk gencinin özellikle okuması gereken değerli bir kitaptır."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız ise "Asım'ın Nesli" projesindeki amaçlarının, Mehmet Akif'in kurtuluş olarak gördüğü Asımın Neslinin bugünkü gençlere model olarak anlatmak ve o ruhu gençlere vermek olduğunu belirtti.

"Asım'ın Nesli Projesi" kapsamında 18 Mart tarihine kadar Iğdır'daki bütün okullarda konferans ve sinevizyon gösterileri ile öğrencilere Mehmet Akif'in hayatının model olarak anlatılacağı belirtildi.

- IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Mehmet Akif ve Asım'ın Nesli' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement