Iğdır'da "Temiz Hava - Senin Hareketin" Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da "Temiz Hava - Senin Hareketin" Yürüyüşü

Iğdır\'da "Temiz Hava - Senin Hareketin" Yürüyüşü

Iğdır'da, "Temiz Hava-Senin Hareketin" kapsamında 20 dakikalık yürüyüş düzelendi.16-22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlilik Haftası, nedeniyle 2013 yılı için oluşturulan "Temiz Hava -Senin Hareketin" teması kapsamında Iğdır Valilik yolu üzerinde...

20.09.2013 13:26

Iğdır'da, "Temiz Hava-Senin Hareketin" kapsamında 20 dakikalık yürüyüş düzelendi.

16-22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlilik Haftası, nedeniyle 2013 yılı için oluşturulan "Temiz Hava -Senin Hareketin" teması kapsamında Iğdır Valilik yolu üzerinde gerçekleştirilen yürüyüşe; Iğdır Valisi Ahmet Pek, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Banu Aslan Can, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdır Valisi Ahmet Pek, bilindiği üzere 16-22 Eylül tarihleri Avrupa Hareketlilik Haftası olarak kutlanmakta olduğunu kendilerin bu kapsamda 20 dakikalık yürüyüşe katıldığını söyledi.

Vali Pek, temelde şehirlerde bu hareketliliğin kutlanması ile birlikte birazda olsa bu alana karşı hareketliliğin karşı duyarlılık oluştuğunu kaydetti.

"IĞDIR'DA HAVA SİRKÜLASYONUNUN AZ OLMASI HAVA KİRLİĞİNE NEDEN OLUYOR"

Iğdır'ın iklim ve bulunduğu konum gereği hava sirkülasyonunun az olduğunu anımsatan Vali Pek, "Bu neden ile hava kirliği olan şehirlerden birisidir. Bunun için bu hareketliliğe Iğdır olarak bizim herkesten çok daha ihtiyacımız var" dedi.

Yapılacak aktiviteler ile kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden vali Pek, "Bilinen trafikten kaynaklanan hava kirliliğinin azaltılmasının sağlanabilmesi için, araç park probleminin, motorlu araçlardan kaynaklanan trafiğin, gürültünün ve trafik stresinin azaltılması ve aynı zamanda fiziksel hareketliliğin arttırılması amaçlanmaktadır" şeklinde konuştu.

" IĞDIR BİSİKLET KULLANILAN YOĞUN İLLER ARASINDA İKİNCİ SIRADADIR"

Iğdır'da bisiklet yolunun olmadığını ifade eden Vali Pek, "Bisiklet yolu olmasa olmazımızdır. Çünkü Iğdır ülke genelinde bisiklet kullanımı acısından en yoğun iller arsında ikinci sıradadır. Bu nenden ile bisiklet yolunun olması parklarının olması gerekmektedir. Araçsız, bisiklet ve toplu ulaşım araçlarından istifade etmek sureti ile mümkün mertebede şehirdeki hareketsizliğe, insan sağlığı acısından harekesizliğe hareket getirmek diğer taraftan da sağlığı kötü etkileyecek unsurları ortadan kaldırmak gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Yürüyüşe katılan öğrencilerden Ayşe Büyükdağ ise, sağlıklı yaşamak için sporun çok önemli olduğuna dikkat çekmek için bu yürüyüşe katıldığını, insanların sağlıklı yaşamaları için obezite hastalığına yakalanmamaları için spor yapması ve dengeli beslenmesi gerektiğini ifade etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 'Temiz Hava - Senin Hareketin' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement