"Iğdır, Turizm Olanaklarıyla Çok Cazip Bir Yer" - Son Dakika
Yerel

"Iğdır, Turizm Olanaklarıyla Çok Cazip Bir Yer"

"Iğdır, Turizm Olanaklarıyla Çok Cazip Bir Yer"

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz Iğdır'ın alternatif turizm olanaklarıyla cazip bir yöre olduğunu söyledi.

05.02.2013 11:00  Güncelleme: 11:01

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz Iğdır'ın alternatif turizm olanaklarıyla cazip bir yöre olduğunu söyledi.

Rektör Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17'inci EMİTT Fuarı'nda turizm firmalarının yetkilileriyle görüştüğünü, tur firmalarını Iğdır'a davet ettiğini belirtti.

Iğdır Valiliği'nin kurduğu, üniversitelerinin destek verdiği standın dünya turizm sektöründe söz sahibi şirketlerin temsilcilerinin ve fuar katılımcılarının yoğun ilgisini çektiğini anlatan Yılmaz, "Fuara katılan illerdeki kamu kurum ve kuruluşları tarafından düzenlemeleri yapılan stantlarda ziyaretçilerin ilgisini çekecek görseller ve çeşitli aktivitelerle yörelerin tanıtımına katkıda bulunduk" dedi.

Fuarda Iğdır'ın sahip olduğu birçok değerin tanıtıldığına dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Iğdır Üniversitesi el sanatları bölümünde üretilmiş yöreye has el sanatlarından örnekleri ziyaretçilerin beğenisine sunarak, Iğdır Valiliği'nin çalışmalarına destek verdik. Tanıtım çalışmalarına bizzat kendim katıldım. İlimizin tanıtımı için standı gezen turizm firma yetkileri ve fuar ziyaretçilerle tek tek ilgilendim. Özellikle de turizm acentelerinin yetkililerine Iğdır'ın turizm açısından sahip olduğu değerlerin tanıtımını yaptım."

Yılmaz, fuar boyunca kentin tanıtımına katkı sağlamaya çalıştığını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Iğdır'ın Ağrı Dağı, Ejder Kervansarayı ile diğer tarihi ve doğal güzellikleri sayesinde turizm açısından taşıdığı potansiyelin büyük olduğunu dile getirdik. Bununla beraber var olan potansiyelin kullanılması için altyapı anlamında herhangi bir eksiğimizin olmadığını söyledik. Turizm acente yetkililerine ülkenin en doğusunda bulunan Iğdır şehrini destinasyon olarak kabul etmeleri halinde ülkemizin önemli bir alternatif turizm potansiyelini harekete geçirebileceklerini aktardık. Tarih ve kültür turizminin yanı sıra dağcılık, trekking, yayla turizmi, botanik turizmi, inanç turizmi, kuş gözlemciliği gibi birçok turizm faaliyetinin bir arada yapılacak bir yöre olduğunu ifade ettik. Modern konaklama imkanlarına sahip Iğdır'a yatırımcıları davet ettik."

Muhabir: Emrah Kocabey

Yayıncı: Emine Konuk - IĞDIR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Iğdır, Turizm Olanaklarıyla Çok Cazip Bir Yer' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement