İHD, Akbulut'a Verilen Ödülü Geri İstedi - Son Dakika
Yerel

İHD, Akbulut'a Verilen Ödülü Geri İstedi

İHD, Akbulut\'a Verilen Ödülü Geri İstedi

İHD Şanlıurfa Şubesi Başkanı Cemal Babaoğlu, Eyyüpnebi Sabır Etkinliği'nde Ziyaettin Akbulut'a verilen ödüle tepki gösterdi.

26.09.2013 12:03  Güncelleme: 12:15

İHD'den yapılan Cemal Babaoğlu imzalı yazılı basın açıklamasında, "Urfa Valiliği bünyesinde yapılan 'Eyyüpnebi Sabır Etkinliği bu yıl 12.'si gerçekleşmiştir. Hz. Eyyüp adına düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde Hz. Eyyüp'ün hayatını, yaşadığı dönemi ve hastalığına karşı gösterdiği sabır örneklerini yeni kuşaklara aktarılması takdire şayan bir çalışmadır.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen 'Uluslararası Eyyüpnebi Sabır etkinliği' çerçevesinde düzenlenen çeşitli konuşma, gösterimle birlikte birde verilen ödül törenleri ne derece Hz. Eyyüp'ün yaşamına felsefesine ve inancına uygundur orası tartışılır. Eyyüpnebi Sabır Etkinlikleri çerçevesinde sabır ödülüne layık görülenlerden biri de eski Urfa valisi Ziyaettin Akbulut'tu. 1990- 1996 yıllarında Urfa valisi olarak görev yapan Akbulut, kendi döneminde gözaltına alınıp da bir daha haber alınamayan kayıp ve faili meçhul cinayetlerden sorumludur. İHD Urfa şubesine kayıtlı 35 cinayet dosyası bulunmaktadır. Bunlardan 25 ailenin ifadesi Vali Akbulut'un üzerindedir. Zira o dönem işlenen cinayetlerde vali Akbulut etkin soruşturmanın sağlanması için gerekli çalışmasının olmadığı düşüncesi ile vali Akbulut hakkında da davacı olunmuştur" dedi.

ÖDÜLÜN İPTAL EDİLMESİ İSTENDİ

"AKP hükümeti olarak zaten Akbulut'u Urfa valisinin başarılarından dolayı üç dönem milletvekilliği ile ödüllendirmişti" diyen Babaoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Urfa valisinin de AKP Tekirdağ milletvekiline istediği şekilde ödül ve madalya verebilir. Buna itirazım olmaz. Kim kendine neyi yakıştırıyorsa onu yapar. Ancak halkımızın gönlünde taht kurmuş, yaşamı örnek olan ve halka mal olan Hz Eyüp gibi değerlerin ismini kullanarak toplumda tartışmalı ve şaibeli kişilikleri meşrulaştırma adına verilen ödüllere itiraz ediyoruz. Ziyaettin Akbulut'a verilen ödül, Hz Eyyüp adına şık olmamıştır. Biz İHD Urfa şubesi olarak bu ödülün iptal edilmesini talep ediyor, kamuoyunun takdirine sunuyoruz."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel İHD, Akbulut'a Verilen Ödülü Geri İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement