İhsangazi'de Kursiyerler Belgelirini Aldı - Son Dakika
Yerel

İhsangazi'de Kursiyerler Belgelirini Aldı

İhsangazi\'de Kursiyerler Belgelirini Aldı

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarından mezun olan kursiyerler, kurs bitirme belgelerin aldı.

28.06.2012 10:26

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesi belediyesi ve İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen meslek edindirme kurslarından mezun olan kursiyerler, kurs bitirme belgelerin aldı.

İhsangazi ilçesinde açılan 'Taş Baskı Kursu'nda öğrenim gören kursiyerlere sertifikalarını Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan verdi. İhsangazi Belediye binasında düzenlenen sertifika töreninde konuşan Vali Erdoğan Bektaş, "İhsangazi arazi olarak Kastamonu'da nispeten daha iyi bir yer. Arazide eğim durumu daha az verimlilik durumu daha yüksek ve ulaşımı çok kolay suyu var güneşi toprağı var işte burada biraz insan unsurunun takviye edilmesi lazım. Bugünde biliyorsunuz taş baskı kursumuz var. Kızlarımız taş baskıyı öğrendiler. Ben taş baskı kursunu tamamlayan kızlarımızın nasıl pazara çıktığını izleyeceğim" dedi.

Taş Baskı Kursu'nda başarılı olan 50 kursiyere sertifikalarını verdiklerini açıklayan İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü Danacı, maddi imkansızlıklara rağmen belediye olarak çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Türkiye İş Kurumu Kastamonu İl Müdürü Adnan Arslan ise, bu güne kadar Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde yaklaşık olarak bin 100 kişiye iş imkanı sağladıklarını ve meslek edindirme kurslarıyla beraber bu sayının daha da artmasını beklediklerini kaydetti. Arslan, "İŞKUR olarak meslek edindirme kurs çalışmalarımız devam edecek. Kastamonu'da işsizliği azaltma çalışmalarımız tüm kararlılığımızla sürecek. İşsizliği azaltmada gösterdiğimiz çabalar ve diğer kurumlarımızın bize verdiği destek son derece önemlidir. Kurumumuz ve diğer kurumlarımız arasında güçlü bir dayanışma ve birliktelik var" diye konuştu.

Kastamonulu olmaktan ve Kastamonu'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, işsizliğin temelinin mesleksizlikten kaynaklandığını vurguladı. İŞKUR tarafından gerçekleştirilen meslek edindirme kursları sayesinde vatandaşların meslek sahibi olduklarını dile getiren Özkan, insan sermayesinin önemli olduğunu, alınan ve harcanan emeklerin mesleki eğitimlerle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Tören, sertifika dağıtımı ve kursiyerlerin yaptıkları çalışmaların görülmesiyle sona erdi. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İhsangazi'de Kursiyerler Belgelirini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement