İl Genel Meclisinin Ocak Ayı Toplantıları Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

İl Genel Meclisinin Ocak Ayı Toplantıları Sona Erdi

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Meclisin ocak ayı toplantılarının sona erdiğini bildirdi.

10.01.2012 12:40

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Seyit Ömer Durmuş, Meclisin ocak ayı toplantılarının sona erdiğini bildirdi.

Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, Meclisin 2012 yılının ilk toplantısının 2 Ocak'ta yapıldığını, 6 Ocak tarihinde sona eren toplantılarda gündemde yer alan konuların görüşülüp karara bağlandığını belirtti.

2012 yılı bütçesinin 42 milyon lira olarak kabul edildiğini, bütçenin yüzde 78'inin yatırımlara, kalanının ise cari harcamalara ayrıldığını duyuran Durmuş, şunları kaydetti:

"Ocak ayı toplantılarında Yol Şube Müdürlüğünden ilçelerimizde yapılacak onarım ve stabilize taslak programı, Su Kanal Hizmetleri Müdürlüğünden göletten, yer üstü, yer altı ve havuzdan sulama taslak programı idare teklifi olarak Meclisimize sunuldu. Meclisimiz program tekliflerini ilgili komisyonlara havale etti. Köylerimizdeki içme suyu tesislerinin bakım, onarım ve işletmesiyle ilgili Meclisimizce bir yönetmelik hazırlanması talep edildi. Türkiye'de 59 ilde uygulanan İl Özel İdareleri ile Türkiye İsrafı Önleme Vakfı arasında yoksullara yönelik mikro kredi uygulama protokolü ilgili idare teklifi komisyonlara havale edilmiş olup, konuyla alakalı araştırma ve inceleme yapılarak son şekli verildikten sonra Meclis kararı ile Kütahya'da da bu uygulamanın hayata geçirilmesi sağlanacaktır. KÖYDES, birlikler ve diğer yatırım programlarımızı daha sonraki toplantılarımızda gündeme alıp karara bağlayacağız."

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İl Genel Meclisinin Ocak Ayı Toplantıları Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement