İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

01.02.2012 13:29

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Denizli Valisi Abdülkadir Demir başkanlığında gerçekleştirildi.

Polisevi'nde düzenlenen toplantıya Vali Abdülkadir Demir, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İŞKUR İl Müdürü Mevlüt Akman, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve kurulun diğer üyeleri katıldı. Vali Abdülkadir Demir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin etkilerini en fazla hisseden alanının işgücü piyasası olduğunu söyledi. Bu etki nedeniyle İŞKUR'un işsizliği önleme, azaltma ve işgücünün niteliklerini geliştirme yönündeki stratejik öneminin büyük oranda arttığını vurgulayan Vali Demir, yaşanan küresel kriz süresince kısa çalışma ödeneği, mesleki kurslar, işgücü yetiştirme kursları ve toplum yararına çalışma programları ile işgücü piyasasını destekleyen İŞKUR ve İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının ön plana çıktığını kaydetti.

Klasik sanayi üretiminin ekonomideki ağırlığını yitirmeye başladığına dikkat çeken Vali Demir, sektörel yoğunluğun giderek bilgi teknolojilerine, bilişim, hizmet, finans ve enformasyon alanlarına doğru kaydığının altını çizdi. Geçtiğimiz yıl Denizli'ye tahsis edilen ödenek çerçevesinde, Denizli İşkur İl Müdürlüğü tarafından toplam 279 programın gerçekleştirildiğini kaydeden Vali Abdülkadir Demir, programlara 3 bin 402 kursiyer katıldığını ve 2 bin 678 kursiyer mezun olduğunu ifade etti. Yapılan çalışmalar ve Denizlili işadamlarının çabaları sonucunda 2010'da 152 bin olan sigortalı çalışan sayısının, 2011 Ekim ayı itibariyle 165 bine yükseldiğini söyleyen Vali Demir, 2010'da 19 bin 384 olan işyeri sayısının ise 2011 Kasım ayı verilerine göre 20 bin 621'e yükseldiğini belirtti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement