İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi Açıldı

İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi Açıldı

Bolvadin'de, İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

15.06.2014 11:06  Güncelleme: 09:58

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bolvadin ilçesine her gelişinde hayırsever iş adamlarının ve duyarlı halkın hep birlikte yapımına vesile olduğu bir çok yurt, okul, kuran kursu ve yatılı kuran kursları gibi yapıların ya temel atmalarına ya da açılışlarına katıldığını söyledi.

İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi'nin açılışının ilçeye ve ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Burada gençler dinini ve diyanetini doğru ağızlardan doğru bilgilerle öğrenecekler. Geleceğimizin teminatı olan bu gençlere yapabileceğimiz en büyük hayır ve hasenat işte bu tür müesseseler. Eğer İslamiyet kelimenin temel anlamıyla öğrenilip yaşanabilirse, İslam tam anlamıyla kardeşlik ve barış anlamına geliyor. Sizin en hayırlınız başkalarına faydalı olanlardır. Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir. Bugün yaşadığımız en büyük problem ve tartıştığımız en büyük problem belli başlı önemli konuları genç nesillere aktaramamamızdır. Hayra vesile olan değerli kardeşlerimizi bir kere daha kutluyor, bu yapıyla birlikte amel defterlerinin kapanmayacağı temennisiyle Allah kendilerinden razı olsun diyorum."

Daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi'nin yapımında büyük katkısı olan Muammer Koca'ya, Vali Balkanlıoğlu ve İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün tarafından plaket verildi.

Ardından kültür merkezinin açılışı dualarla yapıldı.

Törene, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Bolvadin Kaymakamı Osman Nuri Canatan, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, AK Parti eski Milletvekili Ahmet Koca, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlim Yayma Cemiyeti Musa Kazım Koca Kültür Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement