İmamlardan Kurtarma Timi - Son Dakika
Yerel

İmamlardan Kurtarma Timi

İmamlardan Kurtarma Timi

Ordu Din Görevlileri Kurtarma Timi çalışmalarına başladı.

20.06.2014 17:05  Güncelleme: 09:24

Valilik, müftülük, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ile Ordu Din Görevlileri Derneği'nin ortak çalışmasıyla, 12 imam, 60 saatlik ilk yardım, arama ve kurtarma eğitiminin ardından sertifikalarını aldı.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurdukları, gönüllü din görevlilerinden oluşan arama kurtarma ekibinin AFAD'dan gelecek talepler doğrultusunda görev alabileceğini söyledi.

"Ekibimizin tamamı gönüllü din görevlilerinden oluşuyor" diyen Kolukısaoğlu, "AFAD'ın koordinatörlüğünde görev alıyorlar. Bu, gerçekten zor bir iş. Gerektiğinde tehlikeli yerlerde çalışma yapılıyor." ifadesini kullandı.

Bir yıl önce alınan eğitimler sonucunda arama-kurtarma faaliyetlerine katılmak için hazır hale gelen ekibin, 10 gün önce İkizce ilçesinde kaybolan kişiyi arama çalışmasına katıldığını belirten Kolukısaoğlu, "Arkadaşlarımız bu eğitimi alalı bir yıl oldu. AFAD'la tatbikat da yapıyorlar. Biz de bundan sonra bu ekibe destek olmaya devam edeceğiz. AFAD'ın talebi üzerine arkadaşlarımız hem Ordu'da hem de il dışında arama-kurtarma çalışmalarına katılabilecek." diye konuştu. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İmamlardan Kurtarma Timi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement