İmo Antalya Şube Yeni Mezun İnşaat Mühendisleriyle Buluştu - Son Dakika
Yerel

İmo Antalya Şube Yeni Mezun İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

İmo Antalya Şube Yeni Mezun İnşaat Mühendisleriyle Buluştu

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 12.dönem mezuniyet töreninde; yeni mezun inşaat mühendislerini yalnız bırakmadı.

14.06.2013 11:18

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 12. dönem mezuniyet töreninde; yeni mezun inşaat mühendislerini yalnız bırakmadı.

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Salonu'nda gerçekleştirilen törene Yönetim Kurulu Başkanı Cem Oğuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Rıza Arslanbay ve Özer Gencay katıldı. Cem Oğuz yeni mezun inşaat mühendislerine yaptığı konuşmada, "Dünyanın en eski mühendisliklerinden ve aynı zamanda en saygın mesleklerinden biri olan inşaat mühendisi unvanını almaya bugün hak kazandınız. Bu başarınızdan dolayı sizleri gönülden kutluyorum. Meslek; insanın kendisini geliştirmesi, ülkesine ve milletine yararlı olması için bir araçtır. Her konuda başarı sevgi ile gelir. Ön koşul insanların mesleklerini severek yapmalarıdır. Mesleğini seven insan bu konuda kendisini geliştirir, öncelikle meslek odasına ve kendisini yetiştiren Üniversitesine sahip çıkar, aidiyet duygusunu meslektaşları ile birlik ve bütünlük içinde yaşar, önce ülke ve çevre, sonra meslek çıkarları için çalışır" dedi.

İMZACI MÜHENDİS

Türk hukuk sisteminin karmaşasından dolayı, inşaat mühendislerinin yaptıkları pek çok işten neredeyse ömür boyu sorumlu tutulduğunu belirten Oğuz, "Bu konuyu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Son yıllarda inşaat sektöründeki iş potansiyelinde önemli bir yükselme vardır. Buna bağlı mesleğimizle ilgili olarak son bir yıl içinde yapılan çok sayıda yasal düzenlemeler pek çok karmaşa ve boşluğu da beraberinde getirmiştir. Bu ortamdan yararlanmak isteyenler özellikle yeni mezun mühendisleri istismar etmektedir. Genç arkadaşlarımızın gelecek kurma endişesi, iş ve AŞ sorunlarını bilen sektörün mühendis olmayan aktörleri, çok sorumluluk gerektiren işleri çok az ücretlerle genç mühendislere yaptırmaktadır. İşin daha acı tarafı ise, bu arkadaşlarımızın bir kısmı, içeriğini bilmediği sözleşmelere imza atıp çok büyük sorumluluk almaktadır. Bu çarpık düzenlemeler sonucunda hepimizin içini acıtan şu tür ilanlarla karşılaşmaya başladık: 'İmzacı mühendis aranıyor' İnsan odaklı bir meslek olan inşaat mühendisliğinde atılan her imzanın çok önemi vardır. Bu imzalar toplumun can ve mal güvenliğini sağlamak için sizlere verilmiş yetkinin simgeleridir. İnşaat Mühendisleri Odası, biraz sonra sizler tarafından seslendirilecek olan mühendislik yemininde belirtildiği şekilde, üretilen bilginin ve verilen yetkinin insanlık ve toplum için kullanılması amacıyla çalışır. Meslek yaşantınızda etik ve çevre değerlerine önem vererek, bilgiyi meslektaşlarınızla ve toplumla paylaşarak çalışmanız gerektiğini, bu konuda meslek odanızdan güç alacağınızı umuyorum" ifadelerini kullandı.

Mezuniyet töreni konuşmalarının ardından; mezun inşaat mühendislerine mezuniyet belgeleriyle birlikte, İMO Antalya Şubesi tarafından İMO rozeti, baret ve dereceye girenlere de onur plaketi verildi. Törende ayrıca her inşaat mühendisinin meslek yaşamı boyunca bağlı kalmayı taahhüt edeceği "Mühendislik Yemini" okundu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İmo Antalya Şube Yeni Mezun İnşaat Mühendisleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement