"İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması" Paneli - Son Dakika
Yerel

"İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması" Paneli

Kayseri Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması" paneli düzenlendi.

12.12.2012 11:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından "İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması" paneli düzenlendi.

Hukuk Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğin, moderatörlüğünü Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen'in yaptığı panelin açılış konuşmasını Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca yaptı.

Panelin yönetimini Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şen üstlenirken konuşmacı olarak Doç. Dr. Rana Lehnardt, Doç. Dr. Hayrettin Eren, Öğr. Gör. Mark Lehnardt, Yrd. Doç. Dr. Cengiz Gül ve Yrd. Doç. Dr. Fatih Öztürk katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, modern dünyada insan haklarının içeriği ve kapsamının tartışılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu nedenle insan haklarının bir çerçeve içine oturtup, aynı şekilde devam edeceğini iddia edemeyiz. Günümüzde insan hakları hukuku alanında çalışanlar, insan haklarını yaşayan ve sürekli gelişen bir yapıya benzetmektedirler. Bugünkü insan hakları anlayışı Fransız İhtilali ve Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan sonra oluşturulmuş ve eksiklikleri giderilmeye başlanılmıştır."

Missouri Kansas City Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rana Lehnardt ise insan haklarının korunması meselesine ilişkin oluşturulan uluslararası ceza kurullarının, insan haklarının ihlali hususunda, bağlayıcı ve caydırıcı etkisinin veya yaptırımlarının olup olmadığı konularında bilgi verdi.

Yayıncı: Emrah Yaşar - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İnsan Haklarının Korunması ve Kurumsallaştırılması' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement