İş-kur'dan İşadamlarına Seminer - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

İş-kur'dan İşadamlarına Seminer

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
İş-kur\'dan İşadamlarına Seminer

İş-kur Malatya İl Müdürlüğü Tarafından İşadamlarına Yönelik Olarak Seminer Verildi.

İş-Kur Malatya İl Müdürlüğü tarafından işadamlarına yönelik olarak seminer verildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen ve TOS Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, işletmelerde yaptıkları anketlerde bilgi almada ve muhatap bulmada sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, "Bazen güvenlik görevlileri ile bile muhatap oluyoruz. Aldığımız bilgiler sadece işveren ile bizim aramızda kalıyor" dedi.

İşletmelerin çok basit evrak düzenleme ve evrakları kurumlara verme konusunda hatalar yapmaları nedeniyle idari para cezalarına çarptırıldığını anlatan Karataş, çok yakında kuracakları internet sitesine tüm işsizleri özellikleri ile birlikte yükleyerek, iş arayanlarla işçi arayanları aynı ortamda buluşturacaklarını kaydetti.Karataş, "İşçi arayanlar, iş arayanlara e-mail atarak, iş görüşmesine çağırabilecek" dedi.

Malatya'da özürlü, eski tutuklu ve terörle ilgili kontenjanların büyük bir bölümünün doldurulduğunu belirten Karataş, "Amacımız, özürlü, eski hükümlü ve terörle ilgili kontenjanların sürekli istihdam edilmesidir. Kontenjanları doldurmayan işletmelere para cezaları uygulanıyor" diye konuştu.

(BK-ST-ST-Y)

28.04.2007 15:40 TSİ

Kaynak: İHA