İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtıldı

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtıldı

Balıkesir'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun tanıtımı yapıldı.

24.05.2013 16:28  Güncelleme: 16:34

Balıkesir'de, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun tanıtım semineri yapıldı. Vali Ahmet Turhan, yasanın işverenler tarafından 'uygularmış' gibi değil harfiyen uygulanması gerektiğini söyledi.

Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda düzenlenen seminere, Vali Ahmet Turhan,

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım Balcı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ömer Çalışkan, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları İlknur Çakar, Burak Yasun, Ahmet Serdar Sevinç, Önder Atkalay, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, iş kazaları ve meslek hastalıklarının yoğun olarak yaşandığı yerlerde, bu kurum ve kuruluşların kurumsallaşamama sorunlarının devlet desteğiyle aşılmasının hedeflendiğini söyledi. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun yeni ve önemli bir mevzuat olduğunu, bu mevzuatın doğru anlaşılması ve uygulanmasının faydalı olacağını söyledi. Vali Turhan, "Dileğimiz ve arzumuz hiç iş kazası ve ölüm yaşanmamasıdır. Fakat gerek çalışan gerekse işverenler tarafından sebebi her ne olursa olsun yapılan ihmaller ve alınmayan tedbirler sonucu bu tür üzücü olaylar yaşanmaktadır. Hiç şüphesiz hayatta en önemli değer insan hayatıdır. İş kazaları sonrasında işçi ve ailesinin, işverenin maddi ve manevi ciddi sorunlar yaşaması yanında adli yönden de ciddi sıkıntılar çekilmektedir. Zamanında yapılan küçük tedbirler ve düzenlemeler ile bunların önüne geçilebilir. Çıkan mevzuatların zaman zaman uygular gibi yapıldığı oluyor. Bu yasa uygularmış gibi uygulanacak bir yasa değil. Bu yasanın harfiyen uygulanması gerekiyor. İşverenlerin yanında çalışanlarında bilinçlendirilmesi gerekiyor. İş güvenliği ve sağlığı için gerekli tedbirlerin alınması yönünde alışkanlığın kazanılması gerekir" diye konuştu.

Vali Ahmet Turhan, önemli olanın insanları zamanında uyarıp gerekli tedbirleri almak olduğunu, yasanın uygulanmasının toplumsal barış ve ekonominin sağlıklı büyümesi açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti.

(YU)

24.05.2013 16: 18: 09

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement