İşitme Engelliler İçin Anneler Günü Kutlaması - Son Dakika
Yerel

İşitme Engelliler İçin Anneler Günü Kutlaması

İşitme Engelliler İçin Anneler Günü Kutlaması

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Aile Haftası etkinlikleri devam ediyor.

13.05.2016 16:25

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Aile Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde işitme engellilerin annelerine yönelik program düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi'nin (MADEM) organizesiyle Aile Haftası kapsamında bir grup aile kahvaltıda bir araya geldi. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İhsan Gençay, yaptığı konuşmada günümüzün en büyük sorunlarından birinin ailenin parçalanması olduğunu belirtti. Gençay, "Masumiyet timsali çocuklara baktığımız zaman dağılan ailelerin ne kadar büyük bir hata yaptıklarını, bu çocukların yaşayacağı sıkıntıların neler olacağını düşünmeden verdikleri bir karar olduğunu görüyoruz. Bize düşen görev çocuklarımızın geleceği, sağlığı için aileleri mutlaka bir arada tutmaya çalışmaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak ailenin korunmasına yönelik çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2012 yılında MADEM'i kurarak hizmete sundu. Yine Kadın Kültür ve Spor Merkezi ile ailelere önemli bir mekan kazandırıldı. Sağlıklı aile için çok sayıda seminer, konferans çalışmaları yürütülüyor. Başkanımızın direktifleri doğrultusunda mutlu aile mutlu toplum için çalışmalar artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

İŞARET DİLİYLE TERCÜME EDİLDİ

Programa katılan işitme engelli anne ve babalar için Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay'ın konuşması işaret diliyle tercüme edildi. Katılımcılar düzenlenen program ve hizmetlerden dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiler. Konuşması işaret diliyle tercüme edilen Ümit Alp Ortaklı, "Çocuklarla birlikte yaşamayı seviyorum. Hepimizin anne-babasını koruması lazım, çocuklarını düzgün bir şekilde takip etmesi lazım. Ailece yaşamı istiyor ve seviyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşitme Engelliler İçin Anneler Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement