İstanbul Üniversitesi'nin Enez'deki Sosyal Tesisleri Yenilenen Yüzüyle Yaza Hazır - Son Dakika
Yerel

İstanbul Üniversitesi'nin Enez'deki Sosyal Tesisleri Yenilenen Yüzüyle Yaza Hazır

İstanbul Üniversitesi\'nin Enez\'deki Sosyal Tesisleri Yenilenen Yüzüyle Yaza Hazır

Yaklaşık 40 yıldır Edirne'nin Enez ilçesinde sosyal tesisleri bulunan ve Enez'in sosyal hayatına olduğu kadar tarihi ve kültürel hayatına da büyük katkı sağlayan İstanbul Üniversitesi'nin sahil kısmında bulunan tesisleri yenilenen yüzüyle yaza...

15.06.2013 12:35

Yaklaşık 40 yıldır Edirne'nin Enez ilçesinde sosyal tesisleri bulunan ve Enez'in sosyal hayatına olduğu kadar tarihi ve kültürel hayatına da büyük katkı sağlayan İstanbul Üniversitesi'nin sahil kısmında bulunan tesisleri yenilenen yüzüyle yaza hazır. 1969-1974 yılları arasında üniversitenin rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Nazım Terzioğlu'nun adını taşıyan tesis, yaklaşık 15 milyon TL harcanarak yepyeni bir görünüme kavuştu.

Yaz sezonuna hazır hale getirilen sosyal tesisler, şık ve modern görünümüyle konuklarını bekliyor. İstanbul Üniversitesi yönetiminin aldığı karar sonrası yapımına iki yıl önce başlanan tesisler tamamen hazır hale geldi. 35 yıllık geçmişi olan bungalovların yerine 40 adet iki odalı ve 40 adet tek odalı bungalovlar inşa edildi. Deniz kıyısındaki büyük yemekhane ve sosyal tesis de çalışmalar kapsamında yıkılırken bu bölüme kapalı havuz eklendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, tesislerin uzun yıllar hizmet vermesi temennisinde bulunarak, "İstanbul Üniversitesi'yle Enez'in ilişkisi yaklaşık 35 yılı aşmış durumda. Prof. Dr. Nazım Terzioğlu hoca çok uzun yıllar önce büyük bir öngörüyle bu tesisleri ve bunun gibi nicelerini üniversitemize kazandırmış. Ancak aradan geçen yıllar tabi ki binaları, fiziksel çok ciddi boyutlarda eskitmiştir. Tesisimiz hem ekonomik hem psikolojik ömrünü doldurmuş durumda idi. Tüm tesisimizi baştan aşağı yeniledik. Umut ediyorum bundan sonra da çok uzun yıllar hem mensuplarımıza hem de kıymetli misafirlerimize en iyi şekilde hizmet vermeye devam edecek. Sadece akademisyenlerin değil, akademisyenlerden çok daha fazla idari birimlerimizin en başta yapı işlerimizin ve elbette sosyal tesislerimizin çok büyük katkısıyla ama diğer idari birimlerimizin de her türlü desteğiyle bu işler ortaya çıkıyor" dedi.

Yeni yapılan düzenlemeler kapsamında tesislerin otel kısmında 26 adet standart, 12 adet süit, 2 adet engelli odası yer alıyor. Otelin ilk etaptaki toplam kapasitesi 114 kişi. 55 kişilik toplantı salonuna, 116 kişilik yemek salonuna ve 32 kişilik yemek salonlu terasa sahip ilk etap tesisleri tamamlandı. Bungalov kısmında ise birinci tip tek odalı 20 adet ikiz olmak üzere toplam 80 kişilik kapasiteye sahip evlerin yanında ikinci tip olarak iki odalı evler yer alıyor. İkinci tip evlerin toplam kapasitesi ise 160 kişi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul Üniversitesi'nin Enez'deki Sosyal Tesisleri Yenilenen Yüzüyle Yaza Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement