İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şair" Safranbolu'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şair" Safranbolu'da Anıldı

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Milli Şair" Safranbolu\'da Anıldı

Safranbolu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen “ 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma“ programı Safranbolu Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

12.03.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen " 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" programı Safranbolu Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatının konu alındığı ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı programa Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı İstihkam Kurmay Albay Sedat Arıcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Safranbolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Bayram Erzurumluoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un iki dünya felsefesine, düşünce yapısına hayat tarzına yakışan bakış açısıyla gerçek bir aydın olduğunu söyledi.

Erzurumluoğlu, "Balkan Harbi sırasında, düşmanın Türk halkına reva gördüğü eziyetler sırasında tükür yüzüne şu medeniyetin dediği için bazılarına göre geri kafalı bir adam, mahalle kahvesinde vakit öldürüp tembellik yapanları eleştirdiği için bunu entelektüellik sayanlar için gelenekler saygısı olmayan adam, Mısır'da entarili dolaşmak yerine ceket, pantolon Frenk gömlek giydiği için Hıristiyan adamdır Akif. Ancak o, son dönemin Osmanlısı, yüksek bir eğitim ve yüksek bir duygu dünyası ile ruh estetiğini birleştire bir deha. İki dünya felsefesine, düşünce yapısına hayat tarzına yakışan bakış açısı ile gerçek bir aydın, şiirleriyle, yazılarıyla, konuşmalarıyla Milli Mücadelenin manevi ateşleyicilerinden bir hatip ve sancılı bir dönemin edebiyatında parlayan bir yıldız. İnandığı gibi yaşayan nadir insanlardan biri. Tek umudu tarihine, medeniyetine, kültürüne sahip çıkan bir gençti Mehmet Akif. Mehmet Akif'i tek cümle ile anlatmak gerekirse, 'onun hayatı eserlerinden çok daha muhteşem bir şiirdir' dedi.

Konuşmanın ardından Safranbolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan tiyatro gösterisi ve oratoryo sahnelendi.

Programda, 'İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma' etkinlikleri kapsamında ilçe genelinde düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve Safranbolu 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı Jandarma İstihkam Kurmay Albay Sedad Arıcan tarafından verdi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şair' Safranbolu'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement