İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91'inci Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91'inci Yıl Dönümü

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, bir milletin varlığını ve istiklalini gösteren en önemli sembolün milli marşı olduğunu bildirdi.

12.03.2013 12:05

Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, bir milletin varlığını ve istiklalini gösteren en önemli sembolün milli marşı olduğunu bildirdi.

Bakıcı, İstiklal Marşı'nın TBMM'de kabulünün 92'nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 92 yıl önce milletvekillerinin ayakta alkışlayarak kabul ettiği İstiklal Marşı'nın, milli mücadele ruhunu mısralarında yaşatan ve dünya üzerinde eşi ve benzeri olmayan bir milli mutabakat metni olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı'nın derin anlamlarla dolu bir şaheser olduğuna işaret eden Bakıcı, şunları kaydetti:

"Bir milletin varlığını ve istiklalini gösteren en önemli sembolü milli marştır. Bu necip milletin imanla şahlanan gür sesi, Türk'ün hür ve bağımsız yaşama arzusu, milli ve manevi kurtuluşun en güzel örneği, bir milletin yeniden ayağa kalkışının, yeniden doğuşunun destanıdır. Birlik ve beraberlik ruhunun bir ulusun istikbali için arz ettiği öneme vurgu yapan İstiklal Marşımız şanlı tarihini tanıyan ve ecdadına sahip çıkan herkesin ortak sesidir. Bu millet özgür yaşadığı müddetçe milli marşımızın aynı coşku ve heyecanla herkes tarafından söyleneceğine tüm içtenliğimle inanıyorum. Bazı insanlar vardır nesiller boyu yaşarlar, nesiller boyu düşünceleri ve yazdıkları insanları etkiler. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy da bu ölümsüz şahsiyetlerden biridir."

Muhabir: Barış Eren/ Muhsin Arslan

Yayıncı: Sedat Gök - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 91'inci Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement