İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü

Karamanlı'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

12.03.2013 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanlı'da İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Nimet Güvener İlkOkulu Konferans Salonunda düzenlenen programa Kaymakam Uğur Akmeşe, Belediye Başkanı Mehmet Özger, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Taran Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Eren, İlçe Emniyet Amiri Ahmet Demir, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Salih Eren, burada yaptığı konuşmada, millet olarak ilerleme yolunda birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif'i anmak ve anlamanın önemli bir imkan olarak görülmesi gerektiğini kaydeden Eren, "İstiklal Marşı tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı'nı kazandığının belgesidir" dedi.

Mehmet Akif'in hayatının çoğunun gözyaşı olduğunu ifade eden Eren, "O sadece parçalanan Osmanlı için değil, bütün mazlumlar ve mağdurlar için gözyaşı döktü. Hepsinin sızısını yüreğinde hissettiğini yazdıklarından anlıyoruz" diye konuştu.

Programda daha sonra öğrenciler tarafından Mehmet Akif'in şiirleri okundu, oratoryo gösterisi ve slayt sunumları yapıldı.

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement