İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü Kutlamaları

İstiklal Marşı\'nın Kabulünün 94. Yıldönümü Kutlamaları

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi ortaöğretim birimi tarafından program düzenlendi.

11.03.2015 15:52

İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi ortaöğretim birimi tarafından program düzenlendi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi ortaöğretim birimi tarafından İstiklal Marşı'nın kabulünün 94. yıldönümü dolayısıyla program gerçekleştirildi. Öğretmenevi önünde toplanan ülkücü gençler Ahmet Aytar Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüdü. Meydanda İstiklal Marşı okunmasının ardından basın açıklaması yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Ortaöğretim Teşkilat Başkanı Alper Bağkesen, "Dünya coğrafyasında yer alan her devletin bir tarihi bir kültürü sınırı belli olan toprağı yönetim biçimi dili ve milli marşı gibi kendine has değerleri vardır. Bu değerler millet tarafından benimsenen kabul edilen gerektiğinde uğrunda canını feda edebileceği özelliğe sahiptir. İşte milletimizin maruz kaldığı milli mücadele yıllarının o zor ve heyecanlı günlerin havasını ve manasını terennüm eden ve kalplere kuvvet heyecan veren Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılıp memleketimize armağan edilen İstiklal Marşı 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilmiştir. Büyük milli şairimiz İstiklal Marşı'mızın ve sefahat destanımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy bizler için her bakımdan örnek bir şahsiyettir. Şanlı ve ahlaklı hayatı mert ve sarsılmaz karakteri ile bu büyük adam marşımızın gerçek bir temsilcisi olmuştur. İstiklal Marşı'mız kalbimizdeki ortak duygu ve heyecan bileklerimizdeki güç göğüslerimizde atan coşkulu yürek ve alınlarımızda parlayan gururdur. Bizler bu gururu yüreklerin en derininde yaşayan ve yaşatmaya ant içen Türk İslam ülkücüleri olarak şunu haykırıyoruz ki son nefer son nefes ve son damla kana kadar bayrağımızı dalgalandıracak ezanlarımızı susturmayacak ve marşımızı okuyacağız. Yolbaşçımız uç beyimiz Elazığ Ülkü Ocakları Vakfı Başkanı Fatih Murat Taşkın'ın himayelerinde yeniden şahlanışa geçen orta öğretim teşkilatımız Çanakkale savaşında can veren 15'lilerin Sarıkamış'a kanlarını döken 120 gencin ve vatan savunmasında can veren Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz gibi 5 bin ülkücü şehidin yaşayan birer gölgesidir. Allah'ın izniyle dünya durdukça da öyle olmaya devam edecektir. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yaşatmasın" dedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümü Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement