İzmir Öykü Günleri İkinci Gününde de Edebiyatın Nabzını Tutmaya Devam Etti - Son Dakika
Yerel

İzmir Öykü Günleri İkinci Gününde de Edebiyatın Nabzını Tutmaya Devam Etti

İzmir Öykü Günleri İkinci Gününde de Edebiyatın Nabzını Tutmaya Devam Etti

İzmir Öykü Günleri'nin onur konuğu; öykü, roman, senaryo yazarı, çevirmen ve yönetmen Selim İleri etkinliğin onur konuğu olmaktan büyük şeref duyduğunu söyledi.

06.04.2013 17:00

İzmir Öykü Günleri'nin onur konuğu; öykü, roman, senaryo yazarı, çevirmen ve yönetmen Selim İleri etkinliğin onur konuğu olmaktan büyük şeref duyduğunu söyledi. İzmir'in hayatında başka bir yeri olduğunu kaydeden İleri, "İnsan bazen niye yazıyorum diye boş düşüncelere kapılıyor ama böyle günler düşüncemi değiştiriyor. Benim için olağanüstü sözler söyleyen kişileri yazdığım için tanıdım. İyi ki yazmışım. Hepinize çok teşekkürler. Benim için anlamlı bir etkinlikti" dedi.

Konak Belediyesi'nin 11. sini düzenlediği İzmir Öykü Günleri ikinci gününde de bir birinden değerli yazar, eleştirmen ve okurseverleri ağırladı. Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Sanat Merkezi Avni Anıl Sahnesi'nde öğle saatlerinde başlayan etkinlik, saat 17: 00'ye kadar çeşitli panellerle devam etti.

Medya ve edebiyat, öyküde hayatın izleri, edebiyat ve iktidar, edebiyatta fantastik ve bilim kurgu konu başlıkları altında düzenlenen panellerin aralarında

öykü okuma bölümleri yer aldı. Öykü yazarları; Ahmet Büke, Mavisel Yener, Hasan Özkılıç, Kerem Işık, Ayhan Bozkurt ve Yelda Sorguç öykülerinden mini bölümler okuyarak etkinliğe ayrı bir zenginlik kattı. İzmir Öykü Günleri'nin ikinci gününde de onur konuğu Selim İleri'nin yanı sıra Nermin Bezmen, Hakan Günday gibi ünlü yazarlar okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

Fotoğraf sanatçısı Vedat Açıkalın da Öykü Günleri'ne öykücülerin portrelerinden oluşan bir fotoğraf sergisiyle katkıda bulundu. Açıkalın'ın Pınar Kür, Yaşar Kemal, Adnan Özyalçıner, Leyla Erbil, Oya Baydar, Adalet Ağaoğlu gibi 23 ünlü öykücünün portresinden oluşan sergisi büyük ilgi çekti.

(BK-)

06.04.2013 16: 39: 43

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Öykü Günleri İkinci Gününde de Edebiyatın Nabzını Tutmaya Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement