İzmirli Kasparov Cankut Yine Avrupa Şampiyonu - Son Dakika
Yerel

İzmirli Kasparov Cankut Yine Avrupa Şampiyonu

İzmirli Kasparov Cankut Yine Avrupa Şampiyonu

İzmir'in satrançta yüz akı olan Cankut Emiroğlu Avrupa Şampiyonası'ndan yine şampiyonlukla döndü.11 ülkeden 135 sporcunun katıldığı turnuvada mücadele eden Cankut Emiroğlu, üst üste ikinci Avrupa Şampiyonluğunu almış oldu.

27.06.2012 10:50

İzmir'in satrançta yüz akı olan Cankut Emiroğlu Avrupa Şampiyonası'ndan yine şampiyonlukla döndü. 11 ülkeden 135 sporcunun katıldığı turnuvada mücadele eden Cankut Emiroğlu, üst üste ikinci Avrupa Şampiyonluğunu almış oldu.

Avrupa Okullar Bireysel Satranç Şampiyonası 12-21 Haziran 2012 tarihleri arasından Yunanistan'ın Halkidiki şehrinde gerçekleştirildi. 11 ülkeden 135 sporcunun katılımı ile gerçekleşen turnuva 9 tur üzerinden oynandı.

Şampiyonaya ülkemizi temsilen 17 yaş grubundan katılan "İzmirli Kasparov" Cankut Emiroğlu yarışmayı 8.5 puan ile bitirdi. Son tura girmeden şampiyonluğunu ilan eden Emiroğlu, en yakın rakibi Azerbeycanlı sporcuya 1.5 puan fark attı. Emiroğlu, böylece üst üste iki yıl Avrupa Şampiyonu ünvanını elde etti.

Dokuz yıldır milli takım oyuncusu olan Cankut Emiroğlu, ülkemize satrançta ilk defa 2006 yılında Dünya Şampiyonu olarak altın madalya getirmişti. Emiroğlu, Eylül ayında İstanbul'da düzenlenecek olan Dünya Satranç Olimpiyatları'nda A Takımı'nda ülkemizi temsil edecek.

(FS - HK)

27.06.2012 10: 29: 08

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmirli Kasparov Cankut Yine Avrupa Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement