İzmit Belediyesi'ce, çocuk odaklı çalışmaları kapsamında yaptırılan "Çocuk Hakları Okulu" açıldı.
İzmit Yenişehir Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 191 ülke tarafından imzalanan Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin, devlete ve yerel yönetimlere sorumluluk yüklediğini belirterek, İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirdiklerini kaydetti.
Oyun alanları, parklar ve sınıfların bulunduğu Çocuk hakları okulunda, çocuklara eğlenerek öğretme modeli uygulanacak. Burada çalışacak görevliler, çocuklarla oyun oynayıp konuşarak, onların öğrenmelerini sağlayacak.
Yaz döneminde yaz okulları, kış döneminde ise ilköğretim okulları ile ortak çalışmalar gerçekleştirecek olan Çocuk Hakları Okulu, haftanın 7 günü hizmet verecek.
Muhabir: Metin Girgin
Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ
Son Dakika › Yerel › İzmit Belediyesi'nin 'Çocuk Hakları Okulu' Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.